U Domu zdravlja Zagreb istok Ne testiraju na COVID 19

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2020. 11:11:32
U Domu zdravlja Zagreb istok Ne testiraju na COVID 19

Foto: Google

Polako nastaje panika, mnogi su počeli dolaziti u domove zdravlja na testiranje, a iz Doma zdravlja Zagreb istok poručuju: Ne testiramo na COVID 19.



Pomoćnik ravnateljice Doma zdravlja Zagreb istok dr. Marko Brkić u jutrošnjem razgovoru za portal Sesvete danas poziva građane da ne dolaze u ovaj dom zdravlja, kao niti u bilo koji drugi na testiranje, jer domovi zdravlja ne rade testiranja na COVID 19, to se radi samo u referentnim centrima u Hrvatskoj i to samo ako liječnici odluče da je to potrebno.


"Kod dijela građana čini se da se pojavila panika i dolaze u naš dom zdravlja na testiranje. To se ne radi smo tako po zahtjevu građana. Prije svega, testiranje na COVID 19 radi se samo u referentnim centrima u Hrvatskoj na osnovi opravdane sumnje. Zdravi građani koji nisu imali sumnjive kontakte ili ne dolaze iz područja snažno pogođenim zarazom nemaju nikakvu potrebu za testiranjem", kaže dr. Brkić pozivajući građane da slijede upute medicinskog osoblja, te se ponajprije u slučaju bilo kakvih respiratornih tegoba jave telefonski svom liječniku.


U nastavku prenosimo obavijest Doma zdravlja Zagreb istok:


Važna obavijest u vezi COVID-19


- Mole se svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće (kašalj, curenje nosa, povišenu temperaturu) da ne dolaze u prostore doma zdravlja već da prvo telefonom kontaktiraju svojeg liječnika!

- Posebno izdvojene ambulante služe za trijažu pacijenata pod sumnjom na zaraženost koronavirusom!


S obzirom na ozbiljnost situacije, a radi prevencije širenja KORONAVIRUSA uvodimo sljedeće:


Ograničavamo ulaske građana/pacijenata u zdravstvene ustanove / ambulante na način da se svi moraju prethodno TELEFONSKI najaviti svome liječniku koji će procijeniti opravdanost dolaska tj ulaska u zdravstvene prostore.

Na svim ulazima ZDRAVSTVENIH STANICA doma zdravlja nalazit će se medicinske sestre koje će vršiti kontrolu ulaska u ustanovu.

Predviđene kontrolne obrade pacijenata odgađaju se do daljnjega.

Ovakav način rada uspostavljen je u svrhu očuvanja zdravlja građana i smanjenja mogućnosti oboljenja od COVID – 19 bolesti.


Posebno izdvojene lokacije 24-h dežurstava:


Grižanska 4, Tel.: 01 / 2960 – 418


Hirčeva 1, Tel.: 01 / 2720 – 630


U ovim ordinacijama se vrši TRIJAŽA pacijenata, NE VRŠI SE TESTIRANJE NA KORONAVIRUS.


Molim sve u razumno postupanje te da se ovdje javljaju SAMO pacijenti sa sumnjom, oni koji su bili u bliskom kontaktu te putovali u neku od zemalja s popisa!!!!!


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account