U Sesvetama obilježen Dan narcisa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2021. 18:56:31
U Sesvetama obilježen Dan narcisa

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Članice Hrvatske žene organizacije Sesvete prodajom narcisa obilježili su Dan ovih prekrasnih proljetnica.




Prema riječima predsjednice sesvetskog ogranka Hrvatske žene, Mire Halape, danas je povodom Dana narcisa na Trgu Dragutin Domjanića ispred Muzeja Prigorja prodano 1500 narcisa.


"Narcise nam je dostavila udruga PINK life koja promovira i podupire preventivne programe, kao i samo liječenje jedne od najčešćih i najsmrtonosnijih ženskih bolesti, raka dojke. Sav novac od prodaje narcisa dostavljamo udruzi koja svojim radom pridonosi s preventivnim programima većem uspjehu ranog otkrivanja raka dojke kada je on u vrlo velikom postotku izliječiv", izjavila je Halapa zahvaljujući sugrađanima na velikom odazivu zbog čega su u vrlo kratkom vremenu žene prodale cjelokupnu pripremljenu količinu narcisa.


A članice sesvetskog ogranka Hrvatske žene sutra na Cvjetnicu kao i više od 25 godina do sada kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom koju će predvoditi sesvetski župnik preč. Marijo Migles prisjetiti se naših vitezova.


Molitva kod spomenika bit će nakon mise u pastoralnom centru, ali se zbog epidemioloških razloga ne želi pozivati vjernike da nazoče ovom događaju.


Create Account