U Sesvetskim Selima svečano proslavljeno Antunovo, misu predvodio mons. Ivan Ćurić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.6.2023. 9:22:49
U Sesvetskim Selima svečano proslavljeno Antunovo, misu predvodio mons. Ivan Ćurić

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Velika proslava Antunova održana je jučer u Sesvetskim Selima kod crkve čiji je zaštitnik upravo sv. Antun Padovanski, svečano euharistijsko slavlje predvodio mons.  Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko - osječki.



Vjerojatno nikad veće okupljanje naroda na Antunovo kod župne crkve u Sesvetskim Selima posvećene tom u Hrvatskoj vrlo poštovanom i slavljenim svecem.  Tijekom cijelog dana slavljene su mise, a potom u svetištu na otvorenom slavljeno je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio mons.  Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko - osječki.


U posebno inspiriranoj propovijedi biskup Ćurić  uz ostalo naglasio je potrebnim osjetiti svoj unutarnji glas koji govori o čovjekoljublju i čovječnosti. "Na početku 13. stoljeća, kada su nicali novi gradovi, a trgovina doživljavala procvat, sve je više bilo onih koji su bili neosjetljivi na potrebe siromaha. Zbog toga Antun u više navrata poziva vjernike da razmišljaju o pravom bogatstvu, a to je bogatstvo srca, kojim čovjek postaje dobar i milosrdan te tako sabire i skuplja blago za nebo: “O vi bogati" – tako je on opominjao – neka vam prijatelji budu… siromasi, primite ih u svoje domove. Isti će ti siromasi kasnije primiti vas u vječne stanove, gdje vlada ljepota mira, povjerenje i obilan spokoj”, uz ostalo rekao je biskup Ćorić.


Uz izuzetno veliki broj vjernika koji su posjetili proštenje u Sesvetskim Selima posjetio je i nazočio svečanom euharistijskom slavlju ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Goran Grlić Radman u pratnji saborskog zastupnika Ante Deura, nadalje nazočili su predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić s nekoliko vijećnika,  Radoslav Dumančić, predsjednika udruge osnivača HDZ-a Zagreba, te predsjednik M.O. Sesvetska Selnica Dražen Markota.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.11.2023. 12:53:00

Create Account