Udruga Hrvatska žena ogranak Sesvete održala je u subotu godišnju skupštinu.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.11.2023. 15:34:44
Udruga Hrvatska žena ogranak Sesvete  održala je u subotu godišnju skupštinu.

Foto: Udruga Hrvatska žena

Na spomendan sv Katarine Aleksandrijske, članice udruge Hrvatska žena ogranak Sesvete održale su redovnu godišnju skupštinu.



Na spomendan sv. Katarine Aleksandrijske, žene Sesveta održale su  redovnu 33.godišnju skupštinu Udruge "Hrvatska žena" Zagreb, Grana II, Ogranak 1. Sesvete.


Obilježavanje kao i svake godine počelo je sv. misom u Sesvetama, gdje su članice u molitvi vjernika zahvalile Stvoritelju na snazi i zajedništvu u očuvanju vjere, obitelji, pomaganju potrebitima, očuvanju domoljublja, kulture i tradicijskih običaja našega Prigorja i domovine. 


"Molile smo za mir i zdravlje , a i sve pokojne članice naše Udruge, a poglavito  naše poginule Hrvatske branitelje, bez čije žrtve ne bi imali slobodnu Hrvatsku", izjavila je predsjednica udruge Mira Halapa. Misu je predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles.


Nakon mise održana je redovna izvještajna skupština , uz druženje i domjenak u prostorijama HVIDRe Sesvete, jer udruga nema tako veliki prostor za ovakav skup. Predsjednica Halapa zahvalila je na pomoći u organizaciji skupštine HVIDRi na ustupanju prostora i zakuski, Katarini Marković na donaciji torte i kolača, te  svim članicama koje su u organizaciji ovog godišnjeg druženja  odvojile svoje vrijeme i na bilo koji način pomogle.


Halapa je ujedno najavila i novo druženje naredne subote na paljenju prve adventske svijeće kod spomenika "Majka i djeca" u čast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja Sesveta. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2022. 12:46:37

Create Account