Vatrogasci Sesvetske Selnice održali godišnju skupštinu u župnom pastoralnom centru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2024. 13:37:48
Vatrogasci Sesvetske Selnice održali godišnju skupštinu u župnom pastoralnom centru

Foto: DVD Sesvetska Selnica

DVD Selnica više nema svoju veliku dvoranu, pa su skupštinu održali u župnom pastoralnom centru u Sesvetskim Selima.



Niz godina vatrogasci Sesvetske Selnice održavali su skupštine u drugim prostorima, jer nisu imali svoj adekvatan prostor za tu namjenu. Prije koju godinu u tom je naselju konačno je izgrađen prekrasan dom kojeg su koristili i vatrogasci i mjesna samouprava, no dolaskom nove vlasti velika dvorana preuređena je u vrtić. No, mjesni se vatrogasci ne žale, kažu, važnije je da nam djeca imaju kamo u vrtić, a mi ćemo snaći, a možda jednom nekada i ovdje izgrade vrtić, pa nam vrate dvoranu. 


Da, možda nekada netko, a do tada jednom godišnje će svoje godišnje skupštine održavati, vjerojatno kao i ove godine u pastoralnom centru njihove župe. Sretni su što ipak imaju spremište i veliku garažu za svoja vozila, to im nije oduzeto. 


A Selničani su oduvijek bili vrlo aktivni vatrogasci, što je potkrijepljeno i egzaktnim brojkama na skupštinu. U izvještaju koji je podnio tajnik društva Marko Pešut iz kojeg je vidljivo da je DVD Sesvetska Selnica imao izuzetno aktivnu i zanimljivu godinu, a, kako kažu, sve zadatke koje u si zadali na početku godine uspješno su ispunili i premašili. 


Društvo ukupno broji 183 člana od kojih imaju čak 98 članova djece i mladeži, što je možda i najveća ili bar jedna od najvećih gradskih omladinskih vatrogasnih pogona.  Uz brojne mlade, imaju i popriličnu operativu od čak 42 operativca s važećim liječničkim potvrdama koji su u prošloj godini odradili ukupno 34 intervencije od kojih treba posebno izdvojiti čak 5 radnih dana intervencija na sanaciji šteta nastalih prošlog ljeta nakon olujnog nevremena. 


Uz intervencije aktivno su sudjelovali i u mnogim vježbama, te natjecanjima, posebice najmlađi koji su redovno s gradskih ili još većih natjecanja donosili zlatne medalje i pehare.


Ovakva aktivnost prepoznata je na razini grada, što se vidjelo i po delegaciji gradske vatrogasne zajednice od čak četiri člana predvođenih zamjenikom predsjednika Krešimirom Kompesakom koji je u svom govoru posebno pohvalio rad ovog agilnog društva i potaknuo ih na daljnje napore u razvoju vatrogastva ovoga kraja. 


Uz navedene nazočan na skupštini bio je i predsjednik Nadzornog odbora VZGZ-a Miroslav Novosel, a od civilnih gostiju svojom nazočnošću i pozdravnim govorom podržao ih je saborski zastupnik Ante Deur.  


Na posljetku zaslužnima za doprinos razvoju društva uručene su  plakete i zahvalnice, te potvrde o specijalizaciji članovima društva koji su prošli specijalističke edukacije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.2.2023. 12:14:19

Create Account