VGČ traži izgradnju novog doma zdravlja u Sesvetskom Kraljevcu, postojeća zgrada je neprikladna za tu namijenu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.2.2023. 11:50:46
VGČ traži izgradnju novog doma zdravlja u Sesvetskom Kraljevcu, postojeća zgrada je neprikladna za tu namijenu

Foto: Google

Već više godina mještani Sesvetskog Kraljevca traže nove prostorije za obiteljske liječnike, a i VGČ Sesvete svojedobno je bilo pokrenulo istovjetnu inicijativu.



Prastara zgrada u kojoj su danas između ostalog i dvije lokalne ambulante u Sesvetskom Kraljevcu, već dulje vrijeme nije primjerena za zdravstvenu ustanovu, kao što su ordinacije obiteljske medicine. Ne samo što je zgrada kao takva trošna, nego što se ambulante nalaze na  prvom katu do kojeg se dolazi trošnim stubama, pa je teško pokretnim, a osobito nepokretnim osobama nemoguć samostalni pristup ambulantama odnosno medicinskoj pomoći. 


Osim što Sesvetskom Kraljevcu ovog trenutka nedostaje liječnika obiteljske i dentalne medicine, građani Sesvetskog Kraljevca upravo su na ovaj slučaj ambulanti smještenih u neprikladnim prostorima dugo vremena upozoravali. 


Upravo na taj problem ukazala je na sjednici u petak vijećnica VGČ Sesvete Katarina Petrović (HDZ), koja je u ime svoje stranke predložila  izradu projektne dokumentacije "za izgradnju novog objekta doma zdravlja koja će biti prikladna potrebama stanovnika tog područja".  


Članovi vijeća jednoglasno su prihvatili takav prijedlog te će biti pokrenuta procedura potrebna za početak realizacije ove prijeko potrebne ideje, nove zgrade doma zdravlja u Sesvetskom Kraljevcu. Inače, Vijeće Gradske četvrti Sesvete već je bilo pokrenulo istovjetnu proceduru 2018. godine, te je po njoj tadašnji Gradski ured za zdravstvo izradio idejni projekt, no na tome se stalo. Sada će nadležni ured morati odlučiti hoće li nastaviti projekt novog Doma zdravlja u Sesvetskom Kraljevcu po postojećem idejnom projektu, ili će se pokrenuti novi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:54:39

Create Account