Zagrebački vatrogasci krenuli u pomoć Dalmatincima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.7.2017. 21:55:54
Zagrebački vatrogasci krenuli u pomoć Dalmatincima

Foto: Predvečernje okupljanje prvih zagrebačkih interventnih snaga i kretanje prema Jadranu/ Matija Ruga

Strahovita vatrena stihija natjerala je nakon tri dana neprekidne borbe s požarima već umorne dalmatinske vatrogasce da potraže pomoć. Stigla vojska, a stižu i kontinentalni vatrogasci.


Prvi vatrogasaci s područja Grada Zagreba krenuli su večeras prema jadranskim požarištima. Ukupno je krenulo 25 vatrogasaca s pet vozila. Od tog broja, četvorica su profesionalci iz JVP Zagreb koji će voditi naše snage, a ostalo čine vatrogasci iz DVD-a Bijenik, Črnomerec, Gračani, Hrašče, Jarun, Kupinečki Kraljevec, Odranski Obrež, Sesvete i Šestine. 

DVD Sesvete, kako nam je javio zapovjednik Matija Ruga, krenulo je s jednom cisternom i tri vatrogasca. Oni bi vjerojatno već po dolasku tijekom noći trebali biti raspoređeni na požarištima.

Ovo što se sada događa na Jadranu vjerojatno je najveća vatrena pošast u novije doba, mnogi kažu u zadnjih 50 godina. Snage dalmatinskih vatrogasaca su na izmaku, zatražili su pomoć.

 U pomoć je stigla vojska, no oni nemaju dovoljno tehničkih sredstava za gašenje. S ovakvom stihijom mogu se boriti samo vatrogasci. Stoga je zatražena pomoć s kontinenta. U tijeku je velika mobilizacija vatrogasaca s kontinenta iz mnogih županija, a ponajviše iz Zagreba. Tijekom noći prema zapovjedi zapovjednika Zagrebačke vatrogasne zajednice Javora Lozara, bit će dignuto i poslano u Dalmaciju još najmanje stotinu vatrogasaca, a možda i više.   

Našim dečkima želimo dobar rad na požarištu i najvažnije - Sretno!


U jutro slijedi nadopuna informacije.



Odlazak zagrebačkih vatrogasaca u akciju, snimio zapvjednik DVD-a Sesvete, Matija Ruga


Snimke čitateljice iz Splita:







Mobitelom s autoputa snimila čitateljica Lara Dukić

Čitatelji mogu slati fotografije na: info@sesvete-danas.hr

 ili what's upom na 099 2642 888



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 18:56:28

Create Account