Planinari Lipe pozivaju na Horvatov pohod na Lipu

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 10.1.2019. 10:39:45
Početak: 13.01.2019. 08:30
Planinari Lipe pozivaju na Horvatov pohod na Lipu

Foto: Vlado Beštak

Planinari HPD „Lipa“ najavljuju svoj 17. Zimski planinarski pohod od Sesveta do Lipe koji od 2016. godine nosi naziv HORVATOV POHOD, posvećen preminulom dugogodišnjem članu, predsjedniku i idejnom začetniku zimskog pohoda, Ivanu Horvatu.


Pohod će se održati u nedjelju, 13. siječnja. Okupljanje planinarki i planinara je do 8.30 sati ispred spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama. Nakon pozdravnih riječi i zajedničkog fotografiranja kreće se s hodanjem markiranom planinarskom stazom kroz šumu Divjača do iznad starog Dobrodola te se nastavlja uz klijeti i vikendice Velikog vrha i ostala sela sesvetskog podsljemenskog područja do planinarskog doma na Lipi (709 m). Početni je dio je laganiji za hodanje, dok je završni malo strmiji planinarski uspon u trajanju od oko 60 minuta. Za pješačenje je potrebno oko 4 do 5 sati, pri čemu se svladava visinska razlika od 590 m. Staza je srednje teška i nije za početnike. 


Uobičajena okrjepna postaja je na početku treće trećine puta, u kući prijatelja „Lipe“ Peje, gdje će vrijedne Lipašice svim sudionicima pohoda ponuditi besplatnu okrjepu: čaj, kuhano vino, kolače ..., pri čemu će organizator rado zaprimiti dobrovoljni prilog. Doček gostiju u planinarskom domu pripremaju i domari s već uobičajenim planinarskim jelima.


Duhovnu okrjepu, kao zahvalu za višesatno hodanje, podarit će vlč. Filip Lucić, župnik iz Vugrovca, koji će za sve koji u nedjelju dođu na Lipu služiti sv. misu u kapeli Hrvatskih mučenika s početkom u 14.00 sati.


FOTOGRAFIJA: s prošlogodišnjeg pohoda stazom na dijelu šume Divjača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.6.2019. 14:51:09

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account