Planinarska kestenijada ove nedjelje na Lipi

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 15.10.2021. 13:08:03
Planinarska kestenijada ove  nedjelje na Lipi

Foto:

U nedjelju na Lipi planinari HPD „Lipa“ održavaju svoju tradicionalnu Kestenijadu hodanjem do planinarskog doma i sudjelovanjem u bogatom programu događanja.



Sesvetski planinari poziv upućuju svima koji žele provesti najavljenu sunčanu i toplu nedjelju  u prirodi. Za dolazak na Lipu markiranom planinarskom stazom br. 31 osiguravaju stručno vođenje od Planine Donje. Polazak je u 9.40 sati s parkirališta kod kapele sv. Jurja, a nakon dolaska autobusa ZET-a linije 262 koji iz Dupca polazi u 9.00 sati.


Nakon jednosatnog hoda osjetit ćemo miris pečenih kestena dolaskom do planinarskog doma gdje će ih vrijedni Lipaši i Lipašice već ispeći za prve posjetitelje. Na Lipu povedite i djecu koja će se uz tople kestene družiti na kreativnoj radionici na temu kestena koju će voditi planinarka Vesna. 


Za 12 sati je planirano misno slavlje na otvorenom ispred kapele Hrvatskih mučenika koje će predvoditi pater Stjepan Ivan Horvat iz Družbe misionara Krvi Kristove.


U okružju planinarskog doma nudi se cjelodnevno druženje uz glazbenike, konzumaciju pečenih kestena te jela i pića u planinarskom domu Lipa.


Iz planinarskog društva mole sve koji će doći u nedjelju na Lipu da se maksimalno odgovorno ponašaju u provedbi mjera fizičkog distanciranja dana preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji propisuje osiguranje općih i posebnih higijenskih i sigurnosnih uvjeta u svezi COVID-19.





Create Account