Vatrogasci DVD-a Sesvete obiteljskim piknikom obilježili blagdan sv. Florijana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2024. 9:06:05
Vatrogasci DVD-a Sesvete obiteljskim piknikom obilježili blagdan sv. Florijana

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Vatrogasni vlakić i napuhanci uz hamburgere  sokiće i lijepo druženje dugo će ostati u sjećanju budućim velikim vatrogascima.



U dobrovoljno vatrogastvo vrlo često uključene su cijele obitelji, a nerijetko se nađu promjeri gdje je služenje u dobrovoljnom vatrogastvu obiteljska tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno. 


"Da, tko se najbolje kod najmlađih naraštaja prenosi ljubav prema vatrogastvu, a što opet jamči budućnost i opstanak ovog plemenitog i humanog poziva", kaže nam Matija Ruga, predsjednik DVD-a Sesvete koji je zajedno s kolegama organizirao zanimljivo nedjeljno druženje u sklopu okoliša njihova vatrogasnog doma.


Da bi mališanima bilo zabavno, priredili su napuhance u obliku vatrogasnih vozila, i napravili jedinstveni pravi vlakić iz plastičnih bačava postavljenih na metalne konstrukcije s kotačima, a koji su predstavljali vagone u kojima su se mališani rado vozili, a vukao ih je brzinom laganijeg hoda vatrogasni quad.


Uz sokiće svi su dobili hamburgere (malo iskusniji vatrogasci i po dva, te pokoju pivicu) i time obilježili blagdan njihova zaštitnika sv. Florijana. Baš lijepo, na vrlo zanimljiv i ugodan način koji će budućim velikim vatrogascima dugo ostati u sjećanju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account