Predstavljanje zbirke poezije Nikoline Glištra

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 16.10.2017. 9:29:03
Početak: 19.10.2017. 18:00
Predstavljanje zbirke poezije Nikoline Glištra

Foto: kgz.hr

Kulturni četvrtak | Čitaonica

Predstavljanje zbirke poezije Nikoline Glištra

19.10.2017. | četvrtak

Početak događanja: 18:00

Predstavljanje poetskog prvijenca Nikoline Glištra "Imam mjesto - zove se nebo" 


Kulturni četvrtak u Sesvetama obilježava Mjesec hrvatske knjige 2017. uz predstavljanje zbirke poezije autorice Nikoline Glištra s naslovom "Imam mjesto - zove se nebo" (Naklada Đuretić). Zbirku će predstaviti Darija Žilić, Ivan Babić i autorica, a stihove će čitati glumac Zvonko Zečević. Predstavljanje će se održati u čitaonici Knjižnice Sesvete s početkom u 18 sati u četvrtak, 19. listopada.


Nikolina Glištra je rođena u Stuttgartu 1976. Studirala je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, smjer filozofija i religiijska kultura. Ovo joj je prva objavljena zbirka poezije. Trenutno u Knjižnici Sesvete u sklopu čitateljskog kluba Čitafora vodi poetsku radionicu Ni dana bez stiha.

"Nikolina je u stalnom procesu traženja svojega mjesta, svoje prapostojbine, zavičaja, identiteta. I premda nam se samim naslovom i početnim ciklusom nadaje jednostavno rješenje kako se radi o Nebu, ne treba brzati sa zaključkom, već krenuti s njom u potragu kroz mnoge poetske mjene, oblike, načine, stanja, figure i slike koje čuvaju, kriju, nose to očekujuće pribježište, to mjesto s velikim N." (IB - iz pogovora) .


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2018. 8:48:44

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account