Primus opus, naziv je izložbe radova četvoro mladih sesvetskih akademskih kipara

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.9.2021. 17:48:13
Početak: 28.09.2021. 18:00
Primus opus, naziv je  izložbe radova četvoro mladih sesvetskih akademskih kipara

Foto: Katalog

Muzej Prigorja otvara ovog utorka navečer izložbu radova četvoro mladih sesvetski akademskih kipara čija imena bi svijet umjetnosti trebao već sada upamtiti.



Hrvoje Glavan, Petar Koši, Lucijan Kujundžić i Ema Zavacki kipari su najnovije naše umjetničke generacije koji su već pokazali izniman talent u ekspresiji svojih unutarnjih razmišljanja, pogleda i stavova. Zajednička izložba njihovih radova bit će otvorena ovog utorka, 28. rujna u 18 sati na prostoru ispred zgrade Kurije odnosno Muzeja Prigorja.


Izložba predstavlja grupu mladih umjetnika-kipara, sadašnjih i bivših studenata zagrebačke ALU koje osim istog studija povezuje izniman talent i isti svjetonazor: To su (abecednim redom) Hrvoje Glavan, Petar Koši, Lucijan Kujundžić i Ema Zavacki. Njihova recentna djela, sabrana u izložbi znakovita naziva, doista su njihov "prvi zadatak" (hrv.prijevod pojma primus opus) i svojevrstan su vizualni eksperiment iskristaliziran iz ideje da nas, poigravajući se simbolima arhetipskog, ali i suvremenog svjedoče o životnosti i aktualnosti skulpture kao jednog od prvotnih, bazičnih ljudskih likovnih izričaja. (Sanda Stanaćev Bajzek)


Izložba će se moći razgledati do 15. listopada. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 10:24:15

Create Account