Vrlo povoljna epidemiološka situacija mogla bi uskoro dovesti do proglašenja kraja epidemije u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.5.2020. 15:28:49
Vrlo povoljna epidemiološka situacija mogla bi uskoro dovesti do proglašenja kraja epidemije u Hrvatskoj

Foto: HINA/ POOL/ Daniel KASAP

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata samo je jedan novooboljeli, tako da je ukupan broj oboljelih 2222, a preminula je jedna osoba, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite."Ukupno je učinjeno 51.568 testiranja testiranja, od toga 1228 u zadnjih 24 sata. Postotak pozitivnih je 4,31 posto”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.


Od jučer je u KBC-u Split preminula ženska osoba rođena 1923. godine, koja je bila u domu umirovljenika u Makarskoj, tako da je u Hrvatskoj ukupno 95 preminulih.


Na respiratoru je osam oboljelih, a hospitaliziranih je 142, što je četiri manje u odnosu na jučer. Iz zdravstvenih ustanova je otpušteno 716 osoba, što je pet više u odnosu na četvrtak. Kod kuće je oporavljeno njih 1153, što je 14 više nego dan ranije.


Ukupno se dosad oporavilo 1869 bolesnika zaraženih koronavirusom.


Vodeći epidemiolog Krunoslav Capak upitan o proglašenju kraja epidemije, navodeći mnoge pozitivne elemente koji u epidemiološkom smislu sada daju pozitivnu situaciju rekao je da će struka sagledati mnoge elemente koji o tome odlučuju, te potom predložiti Vladi RH donošenje odluke o završetku epidemije u Hrvatskoj.


 Ministar Božinović najavio je da zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj Nacionalni stožer više neće izdavati javna priopćenja tijekom vikenda.


Božinović je precizirao da je iduća konferencija za medije u ponedjeljak u 14 sati i da će Stožer preko vikenda izdavati priopćenja s najnovijim podacima vezano za eventualno novi broj oboljelih.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.8.2020. 11:57:18

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account