Više od 3000 posjetitelja uživalo na prvom festivalu vina, delicija i zabave pod zemljom Zagreb Underground

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2024. 14:29:33
Više od 3000 posjetitelja uživalo na prvom festivalu vina, delicija i zabave pod zemljom Zagreb Underground

Foto: Matej Marjanović

Prvi festival pod zemljom u organizaciji portala Adria.fun, ZAGREB UNDERGROUND, prošlog je vikenda posjetilo više od 3000 ljudi, koji su šetajući crvenim tepihom od ulaza u tunel Grič u Mesničkoj ulici do izlaza u Radićevoj, degustirali hrvatska vina i delicije te se pri tome dobro zabavljali.



Oduševljena lica posjetitelja, ali i izlagača, te iznimna posjeta znak je da su organizatori uspjeli iz prvog pokušaja stvoriti novi centar hedonizma i zabave u centru Zagrebu, podno Gornjeg grada.

No, posjetitelji zagrebačkog podzemlja nisu bili samo Zagrepčani već i iz mnogih drugih gradova u široj okolici kao što su Rijeka, Pula, Varaždin, Karlovac, Petrinja, Sisak, Pitomača, Virovitica ali i Celje, Maribor, Kranj, Jesenice, Ljubljana....

Bilo je tu i turista iz cijelog svijeta, koji su se slučajno zatekli u Zagrebu za vrijeme održavanja festivala i koji su tako mogli osjetiti unikatnu atmosferu koju je donio prvi ZAGREB UNDERGROUND. 

Neki od njih tako su imali priliku po prvi put degustirati iznimnu ponudu više od 200 hrvatskih vina pa su sladili nepce s muškatom, tramincem, graševinom, rizlingom, škrletom, teranom, malvazijom, sauvignonom i mnogim drugim vinskim sortama iz ponude.

Da posjetitelji ne bi bili gladni u ponudi degustacija bile su i mnoge hrvatske delicije, pa su izlagači s mnogo truda i ljubavi, vraćali osmjeh na lica posjetiteljima dok su probavali suhomesnate i riblje proizvode, različite namaze, proizvode od meda....

Zagreb bruji o iznimnoj atmosferi koju su stvorili organizatori obojavši dijelove tunela u bojama četiri vinske regije, kao i središnjeg dijela tunela koji je pretvoren u legendarni Studio 54. 

Fantastičan Disco Magic band iz Splita zvucima Abbe, Boney M-a, Kool and the Gang i mnogih drugih legendarnih izvođača rasplesao je posjetitelje koji su se opušteno ljuljali u ritmu glazbe uz čašu dobrog vina u ruci. Stanke između nastupa banda vrhunski je ispunio DJ MacGregor održavajući atmosferu na visini.

Posjetitelji su svaku priliku koristili za pravljenje nezaboravnih uspomena fotografirajući se na ulazu pored panoa s imenima sponzora, ali i u Tetra photo boothu u središnjem dijelu tunela.

I posjeta štandu udruge Krijesnica, koja je prikupljala dobrovoljne priloge za djecu i obitelji oboljele od malignih bolesti, bio je dobro posjećen pa su se još jednom posjetitelji iskazali kad treba pomoći onima koji su u potrebi. I organizatori će izdvojiti dio prihoda od ulaznica za njihov nesebičan trud.

Originalna i unikatna izložba vinarstva budućnosti plijenila je pažnju svih koji su prošetali bočnim tunelom broj dva. Desetak eksponata dalo nam je uvid u blisku budućnost pa je na taj način pametno iskorištena umjetna inteligencija za sagledavanje vremena koja dolaze.

Tunel Grič tako je iznimno uspješno "odglumio" vinski podrum, posebice jer je vani temperatura bila 30 stupnjeva, a unutar ugodnih 20.

Svi posjetitelji koji su kupili ulaznice mogli su sudjelovati u kreativnoj nagradnoj igri za vrijeme trajanja festivala, u kojoj je glavna nagrada 7 dana ljetovanja za dvije osobe u all inclusive Labranda Senses resortu u Vrboskoj na otoku Hvaru.

Naime, u mini katalogu, koje su dijelili posjetiteljima na ulazu u tunel Grič, nalazio se QR kod koji je vodio na odredišnu stranicu gdje je bilo potrebno ocijeniti vinarije i pri tome kreativno opisati zašto je vaš izbor bio baš za tu vinariju. Odgovore je pružilo gotovo 500 posjetitelja, koji su se svojim maštovitim opisima maksimalno potrudili otežati posao tročlanom žiriju.

Nakon dugo razmišljanja žiri je odlučio da je glavnu nagradu dobio slijedeći opis!

"Ama baš svako vino bilo je pitko i fino.

Na štandu mi nije bilo dosadno

jer je svako vino bilo baš posebno.

Te kada sam došao doma

nedostajala mi je ta fina voćna aroma.

Malo Traminaca, Graševine, i Rizlinga

uhvatila me bezbriga.

Sada je vrijeme da idem spavati,

znam da ću danas dobro sanjati."

Vlasnik ovog opisa je DAVOR MLADIĆ iz Zagreba pa je on i dobitnik glavne nagrade. Čestitamo!

Utješne nagrade, vinske poklon pakete, dobili su:

1. Marijana Perić iz Bjelovara

2. Aleš Sorič iz Celja

3. Radislav Anić iz Rijeke

4. Alenka Radić iz Zagreba

5. Magdalena Jerbić iz Splita

Čestitamo i njima! 

I za kraj treba naglasiti da ste prvi festival pod zemljom ZAGREB UNDERGROUND ocijenili sa visokom ocjenom od čak 9,1 (na skali od 1 do 10),  a evo koje su, po vašim ocjenama, pet najboljih vinarija festivala ZAGREB UNDERGROUND 2024!

1. Roxanich iz Motovuna (Regija Istra i Primorje)

2. Apolitico iz Virovitice (Regija Slavonija i Podunavlje)

3. Vina Marčeta iz Fažane (Regija Istra i Primorje)

4. Galić vina iz Kutjeva (Regija Slavonija i Podunavlje)

5. Vinarija Plančić iz Svirča, otok Hvar (Regija Dalmacija)

Vidimo se i dogodine na ZAGREB UNDERGROUNDU 2025!

Prije toga, nadamo se još ovog ljeta, u nekom od gradova na prekrasnoj obali Jadranskog mora!


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 16:08:34

Create Account