Otvoreno Valentinovo na Jelačić placu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2019. 17:40:20
Otvoreno  Valentinovo na Jelačić placu

Foto: HRT

Na Trgu bana Jelačića dan zaljubljenih obilježen je manifestacijom Valentinovo na Jelačiću. U organizaciji Grada i Ministarstva poljoprivrede na manifestaciji sudjeluje 50-ak proizvođača vina iz svih dijelova Hrvatske.Trg bana Jelačića danas i sutra pun je finih vina. Manifestaciju Valentinovo na Jelačiću otvorili su gradonačelnik i pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek. Na manifestaciji su  zastupljene gotovo sve sorte vina, a pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek posebno naglašava važnost onih autohtonih.


- Važno je spomenuti da je u Hrvatskoj registrirano 125 različitih sorti što znači da su to unikatni vinski kultivari koji se ne proizvode nigdje drugdje u svijetu nego ovdje u Hrvatskoj - rekao je Zdravko Tušek.


Posjetitelji vina mogu kupiti po promotivnim cijenama, a za one koji ne znaju vino sljubiti s ukusnom valentinovskom večerom vinari imaju prijedlog:


- Ako volite nešto slatkasto to je muškat žuti, ako volite nešto konkretnije to su graševine, ako želite nešto posebno to je graševina iz izborne berbe 2007. godine - rekla je jedna od vinarka.


Uz svaku bocu vina na dar ide i ruža! A njih je na Trgu bana Jelačića Zagrepčankama dijelio i gradonačelnik Milan Bandić s članicama Foruma žena Stranke rada i solidarnosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.2.2021. 15:05:17

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account