U Zagrebu danas 918 novooboljelih, gradonačelnik Tomašević poziva na cijepljenje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.10.2021. 13:06:56
U Zagrebu danas 918 novooboljelih, gradonačelnik Tomašević poziva na cijepljenje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 918 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar". 



U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba novooboljela su četiri korisnika i jedan zdravstveni djelatnik.


Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 87 učenika i šest nastavnika osnovnih škola te 78 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 822 učenika osnovnih i 460 učenika srednjih škola. 


Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Zagrebačkog velesajma cijepljene su 955 osobe. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 743 osoba. Trenutno je u Zagrebu 4096 aktivnih slučajeva.


Na današnjoj konferenciji za novinare Tomislav Tomašević je govoreći o epidemiji na području Zagreba uz ostalo rekao da situacija nije dobra. 


"Pozivam sve građane da se cijepe i da poštuju epidemiološke mjere. I sami smo rekli da nismo za neka zatvaranja, ali činjenica je da jako raste broj zaraženih. Ono što se jasno vidi je da više od tri četvrtine onih koji su na respiratorima nisu cijepljeni, a cijepljenje je najbolji način zaštite, ali treba poštivati i druge epidemiološke mjere. Što se tiče nastave, vidite da traje rasprava i u samoj Vladi oko praznika i online nastave. U ovu smo školsku godinu krenuli u koordinaciji s Ministarstvom obrazovanja, kako će se razvijati situacija tako ćemo se i dalje koordinirati s njima i donositi odluke. Do daljnjeg ostaje ovako kako je", rekao je Tomašević.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account