Zagreb je od danas kao i obala u narančastoj boji korona-karte

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.8.2021. 13:14:56
Zagreb je od danas kao i obala u narančastoj boji korona-karte

Foto: ECDC karta

Znatnim porastom broja novozaraženih u posljednjih nekoliko dana, Zagreb se na europskoj korona-karti pridružio našoj obali, dakle nije više u zelenom, nego u narančastom tonu.




U Zagrebu su u protekla 24 sata zabilježena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 


U Zagrebu je trenutno 359 aktivnih slučajeva, a 32 osobe su ozdravile od jučer. 


U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika te jedan zdravstveni djelatnik. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.


Tijekom jučerašnjeg dana, na cjepnom punktu Velesajam, cijepljene su 662 osobe. Na javni poziv odazvale su se 372 osobe.


Europski centar za kontrolu bolesti ECDC ažurirao je danas svoju korona-kartu na kojoj je naša obala ostala u narančastom tonu, dok je iz dosadašnje zelene zone Zagreb drastičnim porastom broja novozaraženih Zagreb pridružio se obali u narančastom tonu.


Inače, situacija u Europi sve je ozbiljnija što se tiče broja novozaraženih, tako da veliki dijelovi mnogih država iz do sad zelene, prelaze u narančaste boje čime se naznačuje veća opasnost od zaraze na tim područjima. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account