Lista HDZ-a II izborne jedinice predstavljena na velikom skupu u Sesvetama, došao i Plenković

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.4.2024. 10:48:43
Lista HDZ-a II izborne jedinice predstavljena na velikom skupu u Sesvetama, došao i Plenković

Foto: Borko Samec/Sesvete danas i HDZ

Jedino HDZ ima čvrstu Vladu koja je u stanju suočiti se sa svim budućim izazovima, stoga oni koji misle na budućnost neka daju glas HDZ-u.



Prvi hrvatski predsjednik Tuđman uoči samog početka stvaranja hrvatske države, u svoju je pobjedničku kampanju krenuo upravo iz Sesveta. Stoga nije čudno da je kandidacijska lista II izborne jedinice koju uz Sesvete čine Gornja i Donja dubrava, te još podosta gradova i općina iz nekoliko županija sjeveroistočno od Zagreba. Isto tako potpuno je očekivan bio dolazak predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na skup. 


Plenković je, govoreći posljednji pred velikim brojem okupljenih građana, simpatizera HDZ-a, ali i ponešto onih neodlučnih koji su došli čuti o čemu će ovdje biti riječ, posebno naglasio kakao su ovi izbori izuzetno važni, jer gotovo sve političke opcije u Hrvatskoj, osim koalicijskih partnera, žele srušiti HDZ s vlasti. 


"Njima je zajedničko jedino to da žele doći na vlast mičući HDZ, ali ne znaju kako to napraviti niti išta dalje od toga imaju zajedničko. Pa zamislite si kakva bi to Hrvatska bila, kad bi oni umjesto rješavanja najvećih tema, natezali se međusobno o tome tko će sjediti na kojoj stolici", napomenuo je uz ostalo Plenković dodajući kako bi bio ozbiljno zabrinut da se sada nalazi u oporbi i da mora maknuti s vlasti ovakvu Vladu koja je u posljednjih nekoliko godina toliko toga dobroga učinila za hrvatske građane.


"Mi na ovio izborima ne želimo samo relativnu pobjedu, mi želimo uvjerljivu pobjedu i uvjereni smo da ćemo ju i ostvariti", zaključio je Plenković.


Prethodno su se na pozornici obratili nositelj liste II izborne jedinice Gordan Jandroković, zatim saborski zastupnik,  glavni tajnik HDZ-a i drugi s liste, Krunoslav Katičić, nadalje treći na listi, Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, koalicijskog partnera HDZ-a, te u ime domaćina, četvrti s liste saborski zastupnik Ante Deur i ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman. 


HDZ u ove izbore kreće sa sloganom Za sve izazove, jer, kako reče Andrej Plenković, pred nama su tko zna još kakvi izazovi i za to Hrvatskoj treba snažna Vlada, a ne heterogena nakupina boraca za fotelje različitih skupina što bi moglo dovesti do katastrofe. 

Zato glas za HDZ je glas za sigurnu budućnost.



Članak pod pokroviteljstvom

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 14:29:29

Create Account