Sesvetski šahovski derbi Vurnovčanima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2017. 23:17:31
Sesvetski šahovski derbi Vurnovčanima

Foto: Sesvete danas, arhiva

Piše: Marijan Dolčić, ŠK Vrustun 1252
02.04.2017 SESVETE , III KOLO 26 ekipno prvenstvo Hrvatske, V šahovska liga centar. Nakon slobodnog II kola danas smo igrali 1 šahovski Sesvetski derbi sa ekipom ŠK Sljeme-Agroproteinka II  u III kolu koja je sastavljena od nadarenih kadeta vjerojatnih prvoligaša  i veterana  prvoligaša ŠK Sljeme-Agroproteinke.


Poslije 15 minuta igre FM Željko Ivanović nudi Ivanu Kovačiću remi kojeg Ivan ne prihvaća, u drugim partijama stojimo dobro, Milan Škorić danas u odsutnosti Damira Obada , kapetan ekipe , stoji bolje kao i Miro Kezerić i Josip Cirimotić. Nakon pola sata igre Željko Konicija hvata se za glavu, a što je znak da je vjerojatno napravio previd i došao u lošiju poziciju u odnosu na Jovu Runića.

Pozicije se polako poboljšavaju u našu korist, a Boro Jelić prihvaća remi od mladog Patrika Markovića. Miroslav Kezerić koristi svoju bolju poziciju, kvalitetu i tempo i dobiva mladu nadu Sesvetskog šaha Šimuna Dumančića. Željko Konicija gubi svoju partiju pa je trenutni rezultat 1i1/2 prema 1i1/2 .

I Josip Cirimotić svoju prednost u kvaliteti nad mladim Davidom Rukavinom, kojem ne uspjeva trk s žrtvom lovca, pretvara u pobjedu i povećava našu prednost na 2i1/2 prema 1i1/2 . Milan Škorić svoju prednost ne ispušta i polako ali sigurno ide prema pobjedi nad Tomom Martinušem. Ivan Kovačić remizira sa Željkom Ivanovićem a Milan Škorić svoju partiju dobiva te postavlja konačni rezultat od 4:2 u našu korist .

Mi se penjemo nakon 3 odigrana kola na 10 mjesto prvenstvene tablice.  Sve u svemu odličan vikend za ŠK Vrustun 1252.Vurnovec.
IV kolo  09.04.2017 Vrustun 1252 Vurnovec igra kao domaćin u domu sportova Zagreb sa ŠK Stjepan Bosak II - URIHO, Zagreb


Create Account