Rukometaši Sesveta vratili se s pobjedom nakon teškog gostovanja u Poreču

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2024. 14:01:38
Rukometaši Sesveta vratili se s pobjedom nakon teškog gostovanja u Poreču

Foto: HRS

U 5. kolu Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su u gostima pobijedile Poreč 27:30 (16:14).



Kao što se moglo i očekivati, susret Poreča i Sesveta bio je neizvjestan do samoga kraja. U prvom dijelu gosti su imali samo dva vodstva i to početna dva; 0:1 i 1:2. Sve ostalo bilo je u znaku domaćina. Doduše, bila je to razlika od jednog do tri pogotka, što momčadi te kvalitete mogu brzo i lako nadoknaditi. Uglavnom od rezultata 10:7, do kraja igralo se pogodak za pogodak, s tim da je završni udarac bio gostiju pa je na poluvremenu bilo minus dva za goste  (16:14).


Još u kratkom vremenu drugog poluvremena, Poreč je držao vodstvo. Tada su Sesvećani napravili niz od četiri pogotka za redom i preuzeli kontrolu nad rezultatom. U 38. minuti, poveli su 17:18. Domaćin je odgovorio s tri pogotka za redom i sve vratio na svoju stranu (20:18). Od toga trenutka do kraja, do izražaja je došla i bolja obrana gostiju s Filipom Perićem na čelu, koji je povezao nekoliko obrana u nizu pa do izuzetno dobrih napadačkih rješenja za koje domaćin nije imao rješenja. U posljednjih 10 minuta gosti su napravili niz od 3:6 i na kraju zasluženo slavili 27:30. 

U redovima Sesveta najefikasniji bio je Patrik Hršak također sa sedam pogodaka.


U naredna dva kola rukometaše Sesveta očekuju dvije teške utakmice, u Našicama kod momčadi Nexe i potom  kod kuće dočekuju Zagreb.


Sesvete: Filip Perić (7), Marko Prpip (2); Aleksandar Čaprić, Patrik Hršak 7, Nikola Jelovčić 4, Ivan Dumenčić 5, Josip Tomić, Filip Turčić 5 (1), Zlatko Raužan, Mislav Šuker, Davor Gavrić 5, Karlo Godec 3, Nikola Finek, Matej Ćuk, Ante Lasan i Josip Topić 1

Trener: Igor Vori


Izvor: HRS



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account