Bandić se vozio ZET-ovim autobusom u Moravče

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2017. 19:00:18
Bandić se vozio ZET-ovim autobusom u Moravče

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

ZET je reorganizirao dosadašnje dvije linije iz kojih su nastale tri.


Građani prigorskih naselja Jesenovec, Glavnica i Moravče bili su vrlo nezadovoljni trasom dosadašnjih autobusnih linija. Naime,  linija 271 s polaskom iz Dupca prometovala je trasom kroz Sesvete, Belovar do Jesenovca gdje se autobus okretao potom vozio u Glavnicu Donju, gdje se ponovo okretao i potom u Moravče.

Moravčani su imali i liniju 272 Dubec-Sesvete-Moravče, no linija je bila prerijetka, pa su koristili i ovu kompliciranu. Žalili su se građani gradskoj četvrti Sesvete, temeljem čega je Dražen Markota sa svojim suradnicima izlobirao preformatiranje zetovih linija na to područje. Tako od danas svako spomenuto naselje ima svoju autobusnu liniju. Dakle od danas prometuju umjesto dosadašnje dvije, tri linije i to: 264 Dubec-Jesenovec, 271 Dubec-Glavnica Donja i 272 Dubec- Moravče.

Direktorica ZET-a Ljuba Romčević Žgela koja je u Moravče danas popodne stigla autobusom zajedno s gradonačelnikom izjavila je da će ZET uz postojeće, na spomenuta područja uvesti još dva dodatna termina polaska na svakoj liniji.

Gradonačelnik Bandić tom je prigodom poručio kako ZET uvodi i uvest će još poboljšanja i na drugim linijama, a na pitanja okupljenih mnogobrojnih novinara što je najveći problem Sesveta, predsjednik vijeća Dražen Markota je rekao da je to promet zbog kojeg se u Sesvetama više ne može živjeti, te da je apsolutni prioritet nad svime izgradnja sesvetske zaobilaznice u vidu nastavka Branimirove do Varaždinske ulice u Sesvetama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:32:20

Create Account