Bandić u Adamovcu otvorio obnovljeni dom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.4.2017. 23:29:23
Bandić u Adamovcu otvorio obnovljeni dom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Više od 600 tisuća kuna stajala je obnova vatrogasnog doma u Adamovcu. Sada tamošnji vatrogasci konačno imaju primjerene uvjete za rad.


Stari i već pomalo oronuli vatrogasni dom već dulje vrijeme zahtijevao je sanaciju i cjelokupnu obnovu. Ove se godine tome konkretno i prišlo i dom je za relativno kratko vrijeme obnovljen. Radovi su koštali oko 600 tisuća kuna, od geča je gradska četvrt Sesvete izdvojila 150 tisuća kuna vlastitih sredstava, a ostalo je izravno novac Grada.

Povodom obnove doma u četvrtak navečer priređena je prava veselica na kojoj su nazočili mnogobrojni uglednici iz sesvetskog javnog i političkog života, mnogobrojni vatrogasci s područja Sesveta i grada Zagreba, te gotovo cijeli Adamovec.
Veliki je to bio događaj za to naše prigorsko naselje čije je vatrogasno društvo jedno od najvećih i najstarijih na području najbrojnije zagrebačke vatrogasne zajednice, naše sesvetske. Društvo je osnovano još davne 1935 godine.  Prigodno slovo na svečanosti ispred doma održao je predsjednik DVD-a Zlatko Kezerić.

"DVD Adamovec broji danas 143 člana  od kojih je 79 osposobljenih članova, 19 članova mladeži, a 43 je u operativnoj funkciji s liječničkom svjedođbom", rekao je Kezerić zahvaljujući pri tom gradu Zagrebu i granoidačeniku Bandiću koji su prepoznali značenje ovoga društva, a pridodao je zahvale i gradskoj četvrti Sesvete odnosno Draženu Markoti, te vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba na svesrdnoj pomoći u obnovi doma.

Ispred doma bila je postrojena operativna jedinica DVD-a Adamovec, a zapodjednik DVD-a David Beštak podnio je gradonačelniku Bandiću raport. Gradonačelnik je potom izvršivši počasni pregled postrojbe, pozdravio vatrogasce, a nedugo nakon i sve nazočne okupljene na svečanom trenutku.

Nazočni su bili predsjednik gradske četvrti Dražen Markota, vijećnik u sada već raspuštenoj gradskoj skupštini Ante Plazonić, prededsjednik gradske vatrogasne zajednice Željko Križanić, njegov zamjenik Neno Gložanić, vijećnici u dosadašnjem vijeću gradske četvrti Sesvete i mnogi drugi.

Obnovljeni dom je pritskom na gumb za podizanje rolo vrata otvorio gradonačelnik Bandić koji je prethodno zatražio da mu se pridruži najstariji nazočni vatrogasac kako bi upravo on otvorio dom. Uz Bandića Stjepan Nežić je otvorio dom, a potom je uslijedila veselica.

Dom je blagoslovio župnik župe iz Moravča vlč.  Marijan Gradinščak.

Svečanost je završena veselicom uz svirku tamburaškog sastava Peti element.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2021. 9:38:00

Create Account