FA Sesvetska Sela održao koncert za Valentinovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.2.2017. 23:27:59
FA Sesvetska Sela održao koncert za Valentinovo

Foto: Sesvete danas

Folklorni ansambl Sesvetska Sela već pomalo po tradiciji priređuju koncert za Valentinovo. Tako je bilo i u subotu, 11. veljače u sesvetskoj kazališnoj dvorani.

Ima li bolje boljeg uvoda u Valentinovo od prekrasnog cjelovečernjeg koncerta koji je održao Folklorni ansambl (FA) Sesvetska Sela u subotnju večer u prepunoj kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta. Jednom od najboljih i najzanimljivijih zagrebačkih folklornih društava nije mogao odoljeti niti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je svojim dolaskom pokazao koliko poštuje rad folkloraša sa Sela.

"Nisam mogao ne doći, jer koncert povodom Valentinova je nešto posebno pogotovo kada se predstavlja FA Sesvetska Sela. Volim Valentinovo, jer volim ljude, a osobito pripadnice ljepšeg spola", rekao je uz ostalo Bandić. Koncertu su nazočili i sesvetski čelnici Dražen Markota i Marijan Tomurad.

Markota je zahvalio ansamblu rekavši da će i nadalje podržavati koliko to može takva društva i takve programe. "Gradonačelnik Milan Bandić i ja došli smo danas na vaš koncert bez svojih supruga, ali mi ćemo to njima nadoknaditi za Valentinovo", našalio se Markota, čestitavši još jednom na intenzivnoj aktivnosti društva koje pronosi okolo dobar glas svog naselja, ali i cijele gradske četvrti.

U gotovo sat i pol programa prikazano je 8 koreografija svih dobnih skupina. Posjetitelji su tako uživali u točkama: "Mi smo seke bosonoge" – dječje pjesme i plesovi Slavonije, "Cin can cvrgudan" – dječje pjesme i plesovi Međimurja,  "Igrajte nam japa" – pjesme i plesovi Međimurja, Ražanačko kolo, "Grlo moje vilovito zvono" – pjesme i plesovi Valpova, "Sve ptičice zapjevale" – zagorske pjesme i plesovi, "Tancala bi al ne mogu" – sesvetsko Prigorje i "Sad idemo dole v Posavinu" posavski plesovi.

Nakon koncerta nastavak za članove folklora i prijatelje bio je u njihom domu na Selima s isto tako tradicionalnom valentinovskom zabavom do dugo u noć.


Create Account