Glazbena terapeutska radionica: Sve je u vibracijama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2017. 20:40:28
Glazbena terapeutska radionica: Sve je u vibracijama

Foto: Lucija Franić Novak

Besplatna radionica Sve je u vibracijama iz ciklusa glazbenih radionica  Zdravlje ulazi kroz uši održana je u srijedu 8. studenog u Mjesnom odboru Novi Jelkovec u organizaciji udruge Dan po dan, piše predsjednica udruge dr.sc. Lucija Franić Novak.

Radionice su inače namijenjene svima posebno osobama s intelektualnim poteškoćama i njihovim obiteljima, socijalno ugroženim stanovnicima, obiteljima hrvatskih branitelja, te svima koji vole glazbu i kroz nju se mogu opustiti i naći mir. 


„Kako bi se vjerovalo u ljekovito djelovanje glazbe, potrebno je razumjeti određena pravila fizike. Na temelju modernih znanstvenih istraživanja, znamo da čvrsta, tvrda i kruta materija kao takva ne postoji. Atomska fizika pokazala nam je da je čak i najtvrđa tvar puna kretanja i puna života. Najmanji dijelovi materije vibriraju odnosno titraju. Fizika nas je također naučila da titranje, primjerice titranje gitarske ili klavirske žice, proizvodi zvuk.

Sve je u vibracijama! Svaki pojedini čovjek ima svoje vlastite vibracije i svoju vlastitu frekvenciju titranja. Dokazano je da se vibracije mijenjaju promjenom misli. Prema tome je moguće govoriti o „liječenju“ vibracijama, budući da se misli sastoje od elektromagnetske energije, dakle energije titranja, koja prelazi na tjelesne stanice i uzrokuje reakcije. Nervoza je npr. znak velikog broja negativnih energija titranja, koje dovode do „unutarnjeg nemira“, o kojemu u današnje vrijeme mnogi ljudi govore“ naglasila je voditeljica radionice Dalija Mock, prof. glazbe.


Treća radionica LJEKOVITO DJELOVANJE GLAZBE  je u srijedu 13. prosinca 2017. u ulici Lj. Posavskog 25, u 18.00 sati  u kojoj će se istaknuti ljekovito djelovanje glazbe koja je u stanju pretvoriti disharmoniju u harmoniju. Hermann Hesse kaže: Glazbi su svojstveni iskonska snaga i duboka čarolija liječenja. Ona posebno može utjecati na misli i osjećaje slušatelja, te time izazvati biokemijske lančane reakcije, koje vode ka promjenama u tjelesnim funkcijama.


Uz odabranu „ljekovitu“ glazbu u opuštenoj atmosferi sudionicima se nudi  topli čaj.



Create Account