Grad počinje podjelom građevinskog materijala

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2020. 13:08:51
Grad počinje podjelom građevinskog materijala

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Kučilovini nazočio početku podjele građevinskog materijala.



Na prostoru ispred vatrogasnog doma u Kučilovini danas dopodne započela je podjela građevinskog materijala građanima čije su kuće stradale u potresu, za područje Sesveta.


"Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete) tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom", rekao je Bandić.


"Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u gradu Zagrebu", rekao je predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić.


Građani koji su potrebe za građevinskim materijalom prijavili svojim mjesnim odborima od danas mogu na improviziranom skladištu ispred vatrogasnog doma u Kučilovini podići nužan materijal.


Građevinski materijal koji je dostupan građanima:


- crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupite i sljemenjaci s kopčom)

- drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)

- čavli za drvo (tri dimenzije)

- krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)

- mort za zidanje

- opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)

 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account