HAK: Zbog požara zatvorena A1 između Zadra i Šibenika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.8.2017. 13:49:34
HAK: Zbog požara zatvorena A1 između Zadra i Šibenika

Foto: Index.hr

Zbog požara za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Zadar II i Šibenik, izvijestio je Hrvatski autoklub. 


Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je od 11 sati za sva vozila, vozi se uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50: Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.


Kolona na naplati Benkovac (u smjeru Splita) duga je oko 8 km, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 9 km.


Od 11,30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu.


Vozačima se savjetuje da koriste izlaze Zadar II i Šibenik te obilazak Jadranskom magistralom.


Zbog požara zatvorene su i državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane, ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.


AUTOCESTA A6 RIJEKA-ZAGREB

zbog teretnog vozila u kvaru i čišćenja kolnika od ulja, vozi se jednim trakom u smjeru Rijeke kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa, u koloni od oko 1 km.



ISTARSKI IPSILON


zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.


Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Svete Marije Magdalene (DC8) promet kje zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.



Tijekom dana je zbog povremeno gustog prometa moguća vožnja u koloni i povremeni zastoje, ponajprije na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.12.2019. 12:32:59

Create Account