Hodočasnici za Rim prošli kroz Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2017. 13:43:49
Hodočasnici za Rim prošli kroz Sesvete

Foto: UHDDR Sesvete

Sesvetama su jučer prošli sudionici braniteljskog hodočasničkog maratona Nova Gradiška – Rim.

 Osmorica sudionika krenuli su prvog ožujka iz Nove Gradiške, a nakon šest dana pješačenja, jučerašnja stanica bile su im Sesvete. Tu su kod spomenika poginulim braniteljima zapalili svijeće u društvu svojih domaćina,  UHDDR Sesvete. Priređen im je ručak, a naši branitelji su im željeli osigurati i noćenje pred današnji nastavak hodočašća. No, na tome su se zahvalili, jer im je Ministarstvo branitelja već bilo osiguralo noćenje na Sljemenu.

Nastavljaju dalje prema Zadru i Splitu, odakle će brodom do Ankone, te dalje pješice prema Rimu kamo bi trebali stići 5. travnja. Cilj im je biti dio velikog misnog slavlja u Vatikanu na Cvjetnu nedjelju. A kad smo već kod branitelja koji su svojim kolegama hodočasnicima pomogli na njihovom duhovnom putu, recimo da je Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Sesvete izuzetno aktivna.

Podržavaju rad mnogih drugih udruga i pomažu kad god gdje to zatreba, pa su tako neizostavni dio Vugrovečkog Miholja, a i inače pomažu KUD-u Dragutin Domjanić iz Vugrovca gdje god i kad god to zatreba, pomažu i vatrogascima, posebice DVD-u Vugrovec, te udruzi umirovljenika Gornji Vugrovec, a nedavno su svojom nazočnošću dali doprinos i osnivačkoj skupštini UHDDR-u Stenjevec. Moramo reći da su pomogli i organizaciji promocije ovoga portala sredinom siječnja ove godine.

Redovito se okupljaju u svojim prostorijama, priređuju i niz drugih aktivnosti o kojima ćemo pisati kad za to dođe vrijeme i sadržajno umnogome pomažu našim ratnim veteranima, sudionicima domovinskog rata, kad se nađu u nevoljnim trenucima. Rado će u svoje redove primiti i nove članove, sudionike domovinskog rata ukoliko se netko želi aktivno uključiti u njihove redovne djelatnosti.


Create Account