Kašinčanke prve u Zelini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.4.2017. 22:39:27
Kašinčanke prve u Zelini

Foto: Državne prvakinje, DVD Kašina nakon pobjede u Zelini, Sesvete danas, Borko Samec

Na zahtjevnom međunarodnom natjecanju u spajanju usisnih vodova uz sudjelovanje ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, članice natjecateljske ekipe DVD-a Kašina, državne prvakinje i sudionice ovogodišnje vatrogasne olimpijade, osvojile prvo mjesto.


Iza nas je Svetoivanjski vatrogasni vikend. U gradskoj sportskoj dvorani, u nedjelju održan je 8. Memorijal "Milan Pažić", međunarodno natjecanje u spajanju usisnih vodova. 
Nastupalo je 47 ekipa u četiri kategorije. Kod Žena B prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Ribnica. Kod muških B pobjedu je odnijela domaća ekipa DVD-a Laktec. 
Kod žena A, dvojbe nije bilo, državne prvakinje i sudionice ovogodišnje olimpijade, članice DVD-a Kašina uvjerljivo su prve, dok su kod muških A ekipa najbolji bili dečki iz DVD-a Andrilovec. U super kupu, po četiri najbolje ekipe od muškaraca i žena najbolji su bili dečki iz Otoka Samoborskog koji su u finalu pobijedili Austrijance FF Freindorf, a kod žena iznenađenje finala, Ribnica je za samo treptaj oka uspjela pobijediti Kašinu. 

Uz natjecanje održan je i Fire combat natjecanje vatrogasnih ekipa (po dvojica) u savladavanju prepreka, te međunarodni vatrogasni sajam na kojem je bila ponuđena raznovrsna vatrogasna oprema, ali i oprema za gašenje u kućanstvima. 
Na zatvaranju natjecanja i podjeli nagrada najboljima, najveće ovacije dobila je jedna gesta u kojoj su sudjelovali mnogi nagrađeni vatrogasci koji su u dvorani razvili veliki transparent potpore ideji očuvanja spomena na hrabre, stradale kornatske vatrogasce. 
Izvrsna organizacija gradske Vatrogasne zajednice, DVD-a Sveti Ivan Zelina u organizaciji fire combata i DVD-a Paukovec u organizaciji natjecanja u spajanju usisnih vodova.

Create Account