Lopovi operiraju i prekovremeno

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.3.2017. 12:29:29
Lopovi operiraju i prekovremeno

Foto:

Čitatelj nam se žali da je žrtva lopova i moli građane za pomoć.

Ovih dana Ivan Škrapec iz Žerjavinca bio je žrtva lopova. Ukrali su mu, kaže, s njegovog imanja dijelove traktora. Tako su s traktora John Deere demontirali i odnijeli donju hidrauliku, a s traktora IMT 533 ukrali su elektropokretač, odnosno na hrvatski – alanser.

Bila je, veli i policija, napravila zapisnik i otišla. Očekivao je malo detaljniju istragu, jer je, prema njegovu mišljenju, na mekanom terenu gdje su lopovi operirali u noćnoj smjeni, bilo podosta tragova obuće i očekivao je da će se tragovi malo podrobnije ispitati. No, policajci su mu objasnili da se kod krađa takve relativno manje vrijednosti ne rade forenzična ispitivanja, jer bi to bilo preskupo, a i ima toliko mnogo krađa, da forenzičari ne bi sve stigli obraditi.

Dobro je znano da lopovi dolijaju prije ili kasnije. Ipak, gospodin Škrapec želi i sam pridonijeti istrazi, pa nam se javio s molbom za objavu ovog događaja kako bi upozorio javnost. Također moli prije svega poljopirvrednike odnosno vlasnike traktora, ako im neznanci ponude jeftine dijelove traktora, da odmah o tome obavijeste policiju. Možda su to upravo djelovi s njegovih traktora. 


Create Account