Najbolji vatrogasci održali skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2017. 22:21:59
Najbolji vatrogasci održali skupštinu

Foto: Stjepan Bahlen u društvu svojih kolegica i kolega iz uprave, te predsjednici mnogih nazočnih DVD-a. Sesvete danas, Borko Samec

U subotu na večer DVD Moravče održalo je izbornu godišnju skupštinu. Neslužbeno je priopćeno, najbolji su na području grada Zagreba.

Da su vatrogasci Moravča  najbolje društvo u Zagrebu, na subotnjoj izbornoj godišnjoj skupštini neslužbeno im je priopćio upravo predsjednik Vatrogasne zajednice grada Zagreba Zlatko Križanić inače iz DVD-a Hrašće koje je dugo bilo po bodovima najbolje rangirano zagrebačko vatrogasno društvo. No, nakon provedenog ovogodišnjeg bodovanja, velikim zalaganjem, radom, marom, organizacijom, ali i masovnošću, jer gotovo cijelo naselje diše za vatrogasce, Moravčani su uspjeli stići na sam vrh.

Mnogi su im na skupštini na tome čestitali, od velikog broja vatrogasnih društava sa svih strana, do uzvanika i izaslanika gradonačelnika Bandića, Marijana Tomurada koji je s oduševljenjem kostatirao da su neka od najboljih zagrebačkih vatrogasnih društava upravo sa sesvetskog područja, primjerice, Sesvete, Kašina i drugi. U ime vatrogasne zajednice Grada Zagreba Moravčane je pozdravio i čestitao im prvo mjesto dopredsjednik zajednice Neno Gložinić. 

Uz svoj vrlo angažiran rad, na samim usko gledano vatrogasnim poslovima, odnosno preventivi, vrlo su aktivni bili i na mnogim drugim, poljima, društvenim, natjecateljskim itd. Osobito su ponosni na svoju limenu glazbu koju vodi jedan od trenutno najcjenjenijih hrvatskih glazbenika, koncert majstor tamburaškog orkestra HRT-a, Dubravko Češnjak koji je upravo ove godine proslavio 25 godina iznimnog profesionalnog rada.

Na skupštini koja je bila i svečana, uručena su mnoga priznanja i zahvalnice vatrogascima za specijalizacije ili dugogodišnju vjernost društvu, a posebno je priznanje primio dugogodišnji ili kako su kazali, "vječni" predsjednik društva koji je nakon 75-te godine života sam odlučio prekinuti aktivno vođenje društva, te je tom prigodom zasluženo primio priznanje i izabran je za počasnog predsjednika uz aklamaciju svih nazočnih.

Za novog predsjednika društva izabran je Srećko Bahlen, njegov zamjenik je Denis Đurkan, tajnik je Ivica Bohor, Zdravko Novosel izabran je za blagajnika, te za članove upravnog odbora Marijan Bahlen, Ivan Benko, Dragutin Bahlen, Damir Benko, Stjepan Benko, Franjo Strugar, Marija Mikec i Marko Dragutina Bahlen. Zapovjednik društva je Dubravko Benko, dozapovjednici Marko Srećka Bahlen i Karlo Bahlen, a uz njih članovi zapovjedništva još su Josip Burazer, Valentin Benko i Jurica Curiš. Naravno da je vatrogasna veselica potrajala do ranih jutarnjih sati kako to i biva kod vatrogasaca.


Create Account