Novi potres pogodio je u četvrtak dopodne Prigorje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2020. 10:16:57
Novi potres pogodio je u četvrtak dopodne Prigorje

Foto: EMSC

U četvrtak u 9,53 sati novi srednje jaki potres pogodio je epicentralno područje Prigorja, a tek koju minutu nakon njega osjetio se još jedan malo slabiji, potom  treći najslabiji.



U četvrtak dopodne u 9 sati i 53 minute nakon jednog malo duljeg perioda relativnog mira u kojem su se događali samo vrlo slabi potresi, dogodio se potres srednje jačine. EMSC sustav javlja da je epicentar potresa bio 2 km sjeveroistočno od Zagreba (računa se središte grada), dakle sam epicentar je ovog puta bio negdje u sjeverogradskom području. Snaga u epicentru je iznosila 3,5 Richtera, a hipocentar se nalazio na dubini od 2 km. 


Potres se u epicentru osjetio intenzitetom od oko 4 stupnja SMC ljestvice, a trajao je relativno kratko oko 5 sekundi. 


Nakon prvog u 9 sati i 59 minuta osjetio se i drugi jakosti 2,2 Richtera na dubini od oko 6 km s epicentrom prema lokaciji EMSC-a oko područja Vugrovca, (6 km južno od Kašine), a potom u 10,03 zbio se i treći  vrlo slabi potres ponovo u istom epicentralnom području na dubini 5 km i jakosti 1,2 Richtera kojeg mogli osjetiti tek pojedinci u samom epicentralnom području. 


Hrvatska Seizmološka služba izvijestila je da je prvi jutrošnji potres bio na području Markuševca, a drugi i treći na sjeveroistočnom području Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account