Ovogodišnja Digitalna Noć muzeja u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2021. 15:33:44
Ovogodišnja Digitalna Noć muzeja u Muzeju Prigorja

Foto: Hrvatsko muzejsko društvo, vizual

Unatoč svih nedaća Noć muzeja bit će i ove godine održana u cijeloj Hrvatskoj, ali u digitalnom obliku.



U ovogodišnjoj Digitalnoj Noći muzeja prošetajte prstima po tipkovnici svojeg računala ili zaslonu svojeg pametnog telefona i razgledajte dvije izložbe - tradicionalni pregled likovnog stvaralaštva "Sesvetski likovni umjetnici i gosti" te "Baladu Vesne Parun", izložbu slika najveće hrvatske pjesnikinje koja je četrdesetih godina dvadesetog stoljeća živjela u Sesvetama. Na našoj mrežnoj stranici besplatno preuzmite kataloge izložbi i pogledajte dva kratka filma u kojima će vas autori i kustosi povesti iza scene i otkriti zanimljive pojedinosti koje će, nadamo se, potaknuti i vaš analogni posjet Muzeju Prigorja. Do tad se uz našu "Pamtilicu" zabavite i upoznajte s vrijednim predmetima koje čuvamo u Muzeju!


Program:  Na stranicama Hrvatskog muzejskog društva



SESVETSKI LIKOVNI UMJETNICI I GOSTI


Virtualna šetnja izložbom likovnih radova koja pod nazivom "Sesvetski likovni umjetnici i gosti "od 1986. godine ciklično prikazuje recentnu produkciju u područjima vizualnih umjetnosti, s naglaskom na onu klasičnu - likovnu, u kojoj prednjače slikarstvo, grafika i kiparstvo. 

Preuzmite besplatni katalog i pogledajte video uz izložbu!



BALADE VESNE PARUN


Virtualna šetnja izložbom likovnih radova Vesne Parun, mahom pejzaža i pogleda na draga dalmatinska mjesta, a koji svjedoče o njenoj likovnoj nadarenosti, sposobnosti dobrog komponiranja, hrabrog slaganja boja te jakoj ekspresiji. 

Preuzmite besplatni katalog "Balade Vesne Parun" i pogledajte video uz izložbu!



PAMTILICA MUZEJA PRIGORJA


Online učenje i zabavu pruža Pamtilica Muzeja Prigorja, društvena igra za vježbanje pamćenja namijenjena djeci, ali i odraslima koja vas upoznaje s vrijednim predmetima iz Sesvetskog prigorja koje čuvamo u našim zbirkama: arheološkoj, povijesnoj, etnografskoj i likovnoj.

Učite uz zabavu!


Ulaz u Muzej Prigorja je ovdje





Create Account