Podjela građevinskog materijala za Sesvete je u tijeku, a završava u subotu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2020. 9:32:00
Podjela građevinskog materijala za Sesvete je u tijeku, a završava u subotu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na središnjem privremenom skladištu građevinskog materijala za postradale od potresa u Kučilovini i nadalje je u tijeku podjela koja završava u subotu.



Ukupno je za Sesvete pristiglo 24 tisuće komada pune cigle, 14400 kom blok opeke u dvije dimenzije, 11.500 dužnih metara jelovih letvi i štafli, te 50 kubika jelovih daski. Uz to 3 tisuće kvadrata folije za pokrivanje krova, 19 tona morta za zidanje, te čavle raznih dimenzija i klamerice. Također pristiglo je i još pristiže ukupno 24 tisuće komada biber crijepa i 7800 komada kontinental crijepa.


"Ovaj materijal koji smo dobili za postradale naše sugrađane služi isključivo za nužne popravke najoštećenijima, dakle tamo gdje hitno treba zazidati koji zid ili dimnjak, te pokriti krov, a ne za trajnu sanaciju stambenog objekta, jer jasno nam je da su stvarna oštećenja daleko veća od ove količine materijala, no tamo gdje je došlo samo do pucanja žbuke ili slično, gdje objekt nije ugrožen to će se sve popravljati drugim materijalima kojih sada ovdje niti nema", govori nam Stjepan Kezerić koji nadgleda i kontrolira podjelu materijala. 


Princip preuzimanja građe bio je da su se oštećeni ljudi javljali svom predsjedniku mjesnog odbora koji bi potom utvrdio radili se doista o takvom oštećenju da je potrebna hitna sanacija, te potom potrebnu količinu materijala prijavio u stožer Vijeća gradske četvrti. 


Većinom je materijal raspoređen i raspoređuje se građanima prigorskih naselja, međutim kao primjer gdje je sve bilo postradalih navedena je i jedna kuća u Sesvetskom Kraljevcu gdje stradao dimnjak kojeg je trebalo srušiti i sanirati kao i oštećenje krova, pa u Cerju i td. 


"Molimo ljude ako je još netko teže oštećen u potresu, a nije znao za ovu akciju podjele da nam se javi do petka ovdje kod vatrogasnog doma u Kučilovini", zaključuje Kezerić uz napomenu da u subotu završava podjela građevinskog materijala za Sesvete gdje je do sad više od 300 obitelji prijavilo štetu i preuzelo određenu količinu najnužnijeg materijala.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account