Predstavljamo: Muški rukometni klub Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2017. 16:30:10
Predstavljamo: Muški rukometni klub Sesvete

Foto: MRK Sesvete

Uvjerljiva jučerašnja pobjeda u 16. kolu 1. HRL sjever, kao i najava preksutrašnjeg sportskog susreta godine u Sesvetama, pravi su povod za predstavljanje sesvetskog sportskog kluba, Muškog rukometnog kluba iz kojeg je ponikao i jedan od najslavnijih i najvećih hrvatskih rukometaša, Igor Vori. Pa evo kratke priče:


Muški rukometni klub Sesvete osnovan je 2000. godine kao nastavak višegodišnje tradicije muškog rukometa u našem kvartu, a čiji je najpoznatiji igrač legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Igor Vori.

Klub se od 2009. do 2016. godine natjecao u 2. HRL zapad, a prošloga ljeta smo izborili promociju u viši rang i od ove sezone se natječemo u 1. HRL sjever gdje trenutno držimo drugo mjesto (to je bilo u trenutku pisanja teksta op. urednika). Ambicije kluba su ulazak u najviši rang natjecanja, tj. Premijer ligu, a nadamo se da će nam to poći za rukom već ove godine. 

Osim u ligi, uspješno se natječemo u Kupu Hrvatske gdje smo do sada preskočili tri stepenice i plasirali se u osminu finala. Ždrijeb nas je, kao i prošle godine, spojio s velikanom PPD Zagrebom. Prošle godine smo imali pravi rukometni spektakl pred 800 gledatelja natiskanih na tribinama Gimnazije Sesvete, a nadamo se da će naši sugrađani i ove godine doći nas bodriti. 

MRK Sesvete natječe se u svim dobnim kategorijama, a trenutno okupljamo više od 200 mladih rukometaša, što u selekcijama, što u osam osnovnih škola na području Sesveta i okolice.

„Prije dvije godine izabrana je nova Uprava kluba i pokušavamo napraviti pomak u kvaliteti rada kluba. Rezultat se vidio već u prvoj sezoni jer smo uspjeli izboriti plasman u rang više, a naš dugoročni cilj je izboriti Premijer ligu i tamo ostati. 

No, naša seniorska momčad je samo jedan aspekt cijele priče, jer svjesni smo da bez podrške zajednice ne možemo i stoga nam je cilj prije svega približiti rukomet dječacima u osnovnim školama i stvoriti kvalitetnu školu rukometa. Velike smo napore napore uložili da školu rukometa kluba stavimo na noge i osiguramo zdrave temelje za dugoročni razvoj kluba. Od početka sezone pokrenuli smo treninge rukometa u osam osnovnih škola i moram reći da je odaziv odličan, što nas posebno veseli. U klubu trenira više od 200 dječaka pod vodstvo devet trenera, a veliku podršku imamo i od roditelja, što nam je svakako bitno.“ rekao je predsjednik kluba Zvonimir Bilić.

Više informacija o klubu i treninzima za dječake možete doznati na klupskoj web stranici. 

Tekt: Marko Ćurković, tajnik MRK Sesvete

O utakmici:

16. kolo 1 HRL sjever, subota, 18.2.2017. sportska dvorana sesvetske gimnazije

Sesvete - Dugo Selo 36 : 28

Prvu domaću utakmicu u ovoj godini rukometaši Sesveta odigrali su tek sada i to protiv susjeda iz Dugog Sela koji su Sesvećane pobijedili početkom sezone. U međuvremenu je nekoliko stožernih igrača Dugog Sela napustilo redove, a naši dečki su rutinski odradili utakmicu i bez problema stigli do nove pobjede – sedme u nizu. Utakmica je otvorena s 5-0, nakon čega je trener Dugog Sela primoran pozvati prvi timeout, a minutu nakon toga i drugi. Na odmor smo otišli s rezultatom 21-15, a do kraja utakmice održavali prednost i na koncu slavili rezultatom 36-28. Minutažu su dobili svi igrači u zapisniku, a najefikasniji na terenu su bili Nikola Mirosavljević s 9 pogodaka i Marko Mihaljević koji je svom bivšem klubu zabio 7 pogodaka.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Aleksandar Mateša; Neven Grgurić, Matija Rodić, Luka Ćosić 1, Mario Lacković, Matej Semren 3, Karlo Grgurić 3, Josip Mijo Jurić 1, Marko Mihaljević 7, Alen Šušnja 2, Nikola Mirosavljević 9, Fran Zadro, Luka Vinković 6, Roko Glasnović 3, Darko Mršić 1.

Trener: Zvonimir Bilić

Ostali rezultati:


IVANČICA IVANEC  - MAKSIMIR-PASTELA    36 : 31
MEDVEŠČAK NFD - GAREŠNICA     24 : 31
OSIJEK -    NOVA GRADIŠKA  33 : 23
IVANIĆ - DAKOVO     35 : 31
KTC - MOSLAVINA    32 : 27
BJELOVAR - VIDOVEC  35 : 31


Create Account