Prongnoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.8.2017. 9:14:26
Prongnoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre pretežno sunčano. U ostalim kopnenim područjima umjereno i pretežno oblačno, a mjestimice još može biti malo kiše ili ponekog pljuska, osobito u Slavoniji i Lici. Poslijepodne se očekuju češća sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na srednjem i južnom će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 21 i 26, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 30 do 35 °C.


Zbog lakše prometne nezgode na autocesti A1, između čvorova Šestanovac i Zagvozd (424+500 km) u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.


Od 08:20 sati za sav je promet nakon slabljenja bure OTVORENA autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, od 08:40 sati i Krčki most, a od 08:50 sati i autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice.


OGRANIČENJA ZBOG OLUJNE BURE:

na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle,

na Jadranskoj magistrali (DC8) od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene zabrana je za I. skupinu te dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila).


Promet je pojačan na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora. Zbog prometne nezgode na 6. km u smjeru Karlovca, otežano i vrlo sporo vozi se već isključnog kraka sa zagrebačke obilaznice (A3) iz smjera čvora Jankomir. U koloni u pokretu vozi se i na nekoliko dionica autoceste između Karlovca i Zagreba. Vozače pozivamo na oprez i strpljenje, podsjećamo ih da prilagode brzinu kojom voze te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.


Mokri su ili vlažni i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj.


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),

DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC23 kroz Dugu Resu;

DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account