Test količine antitijela na koronavirus izvodi se i u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.8.2021. 9:50:17
Test količine antitijela na koronavirus izvodi se i u Sesvetama

Foto: Analiza Lab

Medicinsko biokemijski laboratorij Analiza Lab u Kašinskoj ulici provodi detekciju količine antitijela na bolest Covid 19.



Kako idemo prema kraju ljeta konstantno se počela pogoršavati naša epidemiološka slika, pa su se mnogi koji su već preboljeli koronu ili se protiv nje cijepili zapitali koliko imaju antitijela na tu nekima opaku bolest, odnosno jesu li (još) zaštićeni.


Količina antitijela može se relativno lako detektirati krvnom pretragom, takozvanim IgG testom.


Kvantitativni (brojčani) IgG test namijenjen za detekciju antitijela imunoglobulina klase G (IgG) u serumu ili plazmi na virus COVID-19/SARS-CoV-2. Kvantitativni test se koristi za određivanje IgG antitijela na „spike” regiju „receptor binding domene” SARS-CoV-2 .Ovim serološkim testiranjem utvrđuje se količina IgG antitijela kod osoba za koje se sumnja da su bolovale ili su bile zaražene bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19).


Test se koristi i za praćenje količine IgG antitijela, SARS-CoV- IgG II prije i nakon cijepljenja. Takav test radi se u našoj blizini, u središtu Sesveta u Analizi Lab, Kašinska 27d, a cijena testa je 250.00 kn. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account