U Sesvetama su dostupna tri različita korona testiranja u Analizi lab

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.2.2021. 8:39:58
U Sesvetama su dostupna tri različita korona testiranja u Analizi lab

Foto: Analiza lab

Sesvetski medicinsko-biokemijski laboratorij radi PCR, brzi antigenski i serološki test na sars-cov2.



Analiza lab mnogim je Sesvećanima poznati medicinsko-biokemijski laboratorij kamo odlaze "vaditi krv" pri različitim oboljenjima. No većini je za sad, možda manje poznato da se građani tamo mogu testirati i na pandemijski virus.  Evo što su nam o tome izjavili u Analizi lab:


"Od početka veljače Poliklinika Analiza Lab iz Kašinske ulice u rutinskom radu počela je uz serološki test raditi i brzi antigen test na COVID 19 i PCR test čija dostupnost će svima olakšati obvezu testiranja za putovanja, operativne zahvate i sl.


SARS-CoV- IgG II je kvantitiativni (brojčani) test namijenjen  za detekciju antitijela imunoglobulina klase G (IgG)  u serumu ili plazmi. Ovim serološkim testiranjem utvrđuje se količina IgG antitijela kod osoba za koje se sumnja da su bolovale ili su bile  zaražene bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19).


Test amplifikacije nukleinske kiseline, RT-PCR  detektira  prisutnost ili odsutnost CoV-2 genoma, najčešće u uzorcima dišnih puteva.  PCR  testovi se smatraju najpouzdanijim načinom za određivanje nosi li osoba SARS-CoV-2". 


Cijena PCR testa iznosi 750 kn, brzi antigenski test je 250, a serološko testiranje ovisno o tome na što se testira iznosi 250 ili 300 kuna.


Ulaskom Analize lab u sustav testiranja na pandemijski virus, Sesvećanima, ali i svim ostalim građanima Prigorja i šire značajno  je olakšan pristup informaciji o zaraženosti, kao i potvrda o nezaraženosti u slučaju potrebe putovanja odnosno odlaska u bolnicu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account