Uređuje se autobusno okretište u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.10.2017. 12:14:11
Uređuje se autobusno okretište u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prilikom prošlotjednog otvorenja novouređenog križanja Dugoselske ulice i ulice Bedema ljubavi,  u Sesvetskom Kraljevcu, gradonačelnik Milan Bandić nezadovoljan viđenim naredio je uređenje autobusnog okretišta.


Tom je prigodom zatražio i od svojih ljudi u gradskom Uredu za promet i od holdingove podružnice Zagrebačke ceste, da se hitno uredi i preasfaltira spomenuto okretište.


"Kad ste već uređivali ovo raskrižje mogli ste malo bacit oko i okolo sebe i vidjeti da je ovo autobusno okretište jako potrošeno, tamo su rupe, blatne lokve, sve to treba uredit. Ajde čim prije to riješite, a onda ću ja to doć' obić' i vidjet' šta se napravilo", povišenim je glasom Bandić od svojih suradnika tražio hitnu reakciju i sanaciju. 

Radovi su započeli jučer u utorak i trebali bi biti završeni, dakle preasfaltirani, ako sve bude u redu u subotu. Kako je i obećao, Bandić će tada sigurno obići okretište vidjeti kako je napravljeno. 

Cijela investicija preuređenja okretišta iznosi oko 200 tisuća kuna, a bit će isplaćena iz programa redovitog održavanja cesta Grada Zagreba.

Dodajmo još i već objavljenu obavijest ZET-a o izmjenama u autobusnom prometu odnosno stajalištu zbog spomenutih radova:


Radovi na uređenju autobusnog terminala Sesvetski Kraljevec uvjetuju izmjene na autobusnoj liniji 269 (Borongaj - Sesvetski Kraljevec) i to od utorka, 24. listopada, od 8 sati, do očekivanog završetka radova u jutarnjim satima ponedjeljka


Autobus će s terminala Borongaj voziti uobičajenom trasom do raskrižja Dugoselske i Cerske ulice, skrenuti lijevo u Cersku te Domjanićevu ulicu, opet lijevo u Školsku ulicu iz koje nastavlja desno na Dugoselsku i dalje vozi uobičajenom trasom.


Za vrijeme radova neće se koristiti terminal Sesvetski Kraljevec te se u smjeru Borongaja neće koristiti stajalište Put za cerje, a početno stajalište će biti stajalište Školska kod pošte. U smjeru Sesvetskog Kraljevca, stajalište Put za Cerje bit će izmješteno u Cersku ulicu.


Create Account