Uređuje se dom u Kaljevečkim Novakima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.7.2017. 18:10:54
Uređuje se dom u Kaljevečkim Novakima

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kraljevečki Novaki imaju mali i već dotrajali društveni dom koji je konačno dočekao vanjsko uređenje.

Dio građana Novaka se buni zbog materijala oko doma. Neki kažu da imaju najmanje dječje igralište u cijelim Sesvetama, a sad još i puno smeća, te da radovi stoje. 

Provjerili smo navode i za vrijeme našeg posjeta spomenutom domu zatekli radnike Zrinjevca koji uređuju igralište. Izvođača radova na domu doista nije bilo. Dom se uređuje iz sredstava gradske četvrti Sesvete. Radi se na krovu koji je već promijenjen, skinute su stare i opasne azbestne valovite ploče, te stavljen novi suvremeni pokrov, a na zidove je već stavljena debela izolacija kamene vune i očekuje se postav završnog sloja.  Rečeno je da bi se tijekom tjedna trebao zbrinuti otpadni materijal završiti radovi. Tada više ne bi trebalo biti opasnosti za djecu, kako nam navode neke majke i dječji park ma koliko god bio velik ili malen, moći će se nesmetano koristiti. 

"Ma znate kaj, uvijek ima onih koji se nekaj bune. Ak se dela nije dobro, ak se ne dela pak nije dobro, a ja vidim da ljudi ovdje dobro delaju na domu, a to kaj ovog trena tu nema nikoga, pa valjda si "čuvaju posel", sa smješkom nam kaže jedan susjed kojeg smo zatekli kod ograde doma, a nije se htio slikati da se ne zamjeri drugim susjedima zbog ovih riječi. 

Kako god bilo, vjerujemo da izvođač neće predugo "čuvati posel" i doista do kraja tjedna privesti radove kraju. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 9:29:24

Create Account