Uskrsna čestitka sesvetskog župnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.3.2018. 9:09:49
Uskrsna čestitka sesvetskog župnika

Foto: Župa Svih svetih

Svim vjernicima, kao i svim građanima Gradske četvrti Sesvete najveći krščanski blagdan čestitao je župnik župe Svih svetih vlč. Mario Migles.



Dragi župljani i svi ljudi dobre volje!

Mnogo je životnih kušnja koje nas svakodnevno podsjećaju na našu ljudsku slabost i skromnost, ali nas pozivaju i na čvrstu vjeru i nadu u budućnost. Tu nadu pruža nam osoba Isusa Krista koji je kao najveći patnik doživio najveću proslavu samo zato jer je bio spreman dobrovoljno trpjeti za naše spasenje. Možda je to teško shvatiti, ali je putokaz kako i naš život ima smisla samo onda kada je isprepleten i teškoćom i radošću.

Teškoće nas podsjećaju da nismo gospodari svojih i tuđih života i da ima samo jedan Gospodar života i smrti, a radosti nam daju poleta za ići hrabro dalje, svjesni da nas Bog nikada ne napušta. 

    Vjerujem da bi mnogi od vas rekli kako više trpite nego ste radosni. Nemojte biti nezahvalni jer što bi tek morali reći toliki bolesni, invalidi, beskućnici, djeca bez roditelja, roditelji koji su ostali bez svoje djece i još mnogi drugi. Ako netko od spomenutih čita ove retke, želim da vam Uskrsli Krist daruje puno hrabrosti, zdravlja, nade i vjere kako niste napušteni nego odabrani da po svojoj snazi i ljubavi zavrijedite najveću nagradu i primite najveći blagoslov. A svi mi ostali pozvani smo još više ljubavi i pažnje posvećivati jedni drugima  kako bi Uskrs bio prepoznat u našim velikim srcima i djelima milosrđa i kako bi jedni druge više poštivali sa svim jednakostima i različitostima.

    Sretan vam Uskrs uz obilje zadovoljnih i nasmijanih lica. Bog vas sve blagoslovio uz optimistične riječi uskrsne pjesme:
Isus usta slavni, a mrak nesta tamni, teška žalost minu, dan veselja sinu. Aleluja!




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account