Velika ekološka akcija čišćenja ove subote u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.4.2024. 13:36:37
Velika ekološka akcija čišćenja ove subote u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Okupljanje je na na ulazu u Končar iz Strojarske ulice gdje je osigurano parkiralište za sudionike akcije, a poslije čistke u krugu Končara zabavno gastronomski program.





Bager Hrvatskih šuma već je započeo izvlačiti i kupčati otpad koji je uz put šume kod retencijskog kanala u Sesvetkom Kraljevcu po kojemu je danas prilikom ogleda prostora sutrašnje akcije plivao ponosni labud pripremajući gnijezdo za svoj skori podmladak. Sve se nalazi u blizini autoputa (Ikee), na putu uz šumu gdje su  nesavjesne osobe (ne možemo takve smatrati građanima) jednostavno odbacile u okoliš.


Akcija kojom će taj dio prirode biti očišćen pomno je planirana, a njen nositelj je udruga Zelene i plave Sesvete, dok se sve odvija pod pokroviteljstvom Večernjeg lista. Večernji je list povodom Dana planeta Zemlja, a u sklopu projekta Rezolucija Zemlja, i treću godinu za redom za svoju središnju zagrebačku akciju odabrao Sesvete u društvu sa Zelenim i plavim Sesvetama  i legendarnim Čistećim medvjedićima. Akcija će biti održana u Sesvetskom Kraljevcu ove subote, 20. travnja u vremenu od 10 do 14 sati.


Svi sudionici akcije čišćenja okupit će se ove subote, 20. travnja u 10,00 sati na ulazu u Končar iz Strojarske ulice u Sesvetskom Kraljevcu. S porte će sudionici biti prevoženi autobusom na lokaciju čišćenja koje će završiti u 13,30 sati kada će autobus sudionike vratiti u Končar u kojem će ih špalirom dočekati i radosno pozdraviti Sesvetske mažoretkinje. 


Do tada će biti gotov lovački gulaš kojeg nenadmašno priprema Lovačko društvo Priroda Sesvete. Nakon gulaša (i domače kaplice) na Končarevom rekreativnom prostoru - danas lijepo pokošenoj livadi, ukoliko to vremenske prilike dozvole,  počinje koncert kojeg će otvoriti učenici glazbene škole Zlatka Grgoševića, sa, za ovu prigodu, ad hoc okupljenim rock sastavom. Nakon njih će koncert  imati varaždinska cover grupa Romantix koja će izvesti najveće hitove legendarnih Eurythmicsa. Bit će tu i drugih programa, stoga poziv svima, malo se toplije odjenite, uzmite kabanicu, adekvatnu obuću i rukavice i pridružite se društvu od stotinjak volontera iz raznih udruga koji će subotnje dopodne i dio poslijepodneva posvetiti ekologiji, ali i zabavi.


U nastavku pogledajte video poziv predsjednika Zelenih i plavih Sesveta Ante Damjanovića. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account