Vrhunac karnevalskog ludila u fašničkom šatoru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2017. 23:00:07
Vrhunac karnevalskog ludila u fašničkom šatoru

Foto: S lijeva: Stipe, Kolinda, Sulejman, ban Jelačić, Dioklecijan, Jovanka, Jožek, Flinstons mama i Zeka-peka

Čak 22 maškarane skupine iz cijele hrvatske sudjelovale su na ovogodišnjem, najvećem do sada Zagrebačkom fašniku, čiji je dio bio i sesvetski.  

Prema riječima trenutačnog vlastodršča Zagreba i Sesveta grofa Fulira von Trutta, organizatora cijele gradske fašničke norije, koji je u (ne)normalnom životu predsjednik KUD-a Prepuštovec – Josip Lipar, ovogodišnji je zagrebački karneval konačno onaj pravi kakav se i očekuje, a narednih će se godina samo još razvijati i pojačavati. No, o tome nekom drugom prilikom.

Uglavnom, većina od spomenutih fašničkih skupina nakon podnevnog norenja po Zagrebu, u kasno popodne pristigla je u sesvetski fašnički šator, gdje je maskenbal potom potrajao do dugo u noć. A za pravu maskenbalsku veselicu pobrinula se ekipa profesionalaca iz karnevalske Rijeke, odnosno glazbeni sastav Koktelsi koji su ovdje kod nas malo kome poznati, ali njih šestorka  enormnom su energijom, uz urnebesni ritam najvećih i najbržih hitova zaludili puni šator maškara. I to ne samo onih iz fašničkih skupina, nego su se cijeloj toj priči pridružili i mnogi, neki više neki manje, maskirani Sesvećani.

Mališani su najviše uživali i skakali, a uz pokoju čašicu svi su se urnebesno zabavljali. Fašnički diktator von Trutt, tom je prigodom svim skupinama uručio priznanja za sudjelovanje, te pozvao građane na spaljivanje fašnika u utorak, 28. veljače na trg bana Jelačića. Bit će to, koliko je nama poznato, prvo fašničko spaljivanje uopće na tom prostoru.

U šatoru se nije spaljivalo, ali su iskfre frcale ispod peta od tancanja, dok je s Koktelsima u jednom trenutku zapjevala čak i Melanija T. Dekle iz Sevnice je tom prigodom pokazala zavidnu vještinu oponašanja Miše Kovača.

Fašnik izuzetno uspio, a kako i ne bi kad su u organizacionom odboru bili najviši, bivši  sadašnji i budući čelnici naroda i partija. Koji su to, pročitajte pod naslovnom fotografijom.  I dakano, ne zaboravite na dječji fašnik na istom mjestu ove nedjelje, 26. veljače od 11 sati. Djeco, mas(a)kirajte svoje roditelje i dovetite ih na Dječji fašnik.


Create Account