Dvojica mladih sesvetskih akademskih umjetnika izlažu radove u galeriji ZIPS pod "sesvevetskim" brojem

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.9.2023. 8:14:29
Početak: 15.09.2023. 19:00
Dvojica mladih sesvetskih akademskih umjetnika izlažu radove u galeriji ZIPS pod "sesvevetskim" brojem

Foto: Pozivnica

ZIP code ili poštanski broj 10360 (nekada 41360) dobro je znan i izvan granica naše zemlje, a upravo su tim kodom kao nazivom izložbe dvojica umjetnika željeli skrenuti pozornost na svoje ishodište.



Izložba skulptura mladih sesvetskih akademskih kipara Hrvoje Glavana i Petra Košija bit će otvorena u petak,  15. rujna u 19 sati u izložbenom prostoru udruge Zelene i plave Sesvete. 


Naziv izložbe vjerujemo svima je itekako jasan, jer 10360 je poznati poštanski broj, odnosno kako se to međunarodno kaže ZIP code Sesveta koji koristi posljednjih tridesetak godina, a sesvetskoj je pošti bio dodijeljen pod brojem 41360 1.1.1971. kada su u bivšoj državi bili uvedeni poštanski brojevi. Upravo su sesvetskim poštanskim brojem umjetnici željeli naglasiti zemljopisno ishodište njihove umjetnosti.


Dvojica prijatelja i umjetnika dio su novog neformalnog sesvetskog umjetničkog kruga, nove generacije mladih umjetnika za koje se, temeljen do sada pokazanog, s pravom mogu očekivati vrlo visoka postignuća i zajedno s njihovim imenima širenjem pozitivne slike samih Sesveta.


Stoga poziv svim Sesvećanima bilo na otvorenje bilo na kasnije razgledavanje izložbe kako bi se upoznali s onime što u umjetničkom smislu ovi umjetnici na početku svoje, nadajmo se duge i plodne karijere, imaju za ponuditi kulturnoj javnosti.



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 10:24:15

Create Account