Otvorenje izložbe slika Ivone Katalinić u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.4.2023. 9:32:10
Početak: 06.04.2023. 19:00
Otvorenje izložbe slika Ivone Katalinić u Galeriji Oblok

Foto: Pozivnica

U suradnji s Ostvarenjem, a u sklopu ciklusa "Što sve rade Sesvećani?" u Galeriji Oblok bit će otvorena izložba slika mlade Ivone Katalinić. 




Izložba radova studentice diplomskog studija Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (mentor Ante Rašić) Ivone Katalinić od početka je bila dio zamisli izložbenog programa Ostvarenja u Galeriji Oblok, a koji je trebao stanovnicima najveće gradske četvrti pokazati što sve Sesvećani rade u slobodno vrijeme. No, Ivonin strpljiv i dugotrajan likovni rad pod mentorstvom, u slobodnim satima i izvan školskog sustava pretvorio se u svjesno životno opredjeljenje – naučiti kreativno se izražavati slikanjem, ali i naučiti pomagati drugima iskazivati se u toj istoj kulturnoj praksi. Dakle, biti stvarateljica i mentorica, uspostaviti, ali na osobni način, onaj isti odnos kojeg je ona proživljavala u pozitivnom okruženju Ostvarenja.


"Ove godine Ostvarenje i Knjižnica Sesvete kreću s programom “Što sve rade Sesvećani” unutar događanja u Galeriji Oblok.

~ U okviru ovogodišnjeg programa predstavljamo iznimno likovno vrijedne radove studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Ivone Katalinić.

~ Također 20. travnja, zrele radove učenika Dragutina Šporca. Poradi društvene korisnosti izložbama smo pridodali i nekoliko predavanja (Niko Radas – terapeut umjetnošću u bolnici Vrapče i Žarka Vujić, o životu i radu Marije Novaković (1885.-1960.) ili kako kreativno stvarati u dugotrajnoj izolaciji i Blanka Stančić Puhak - Art&CeRZe https://youtu.be/EAJ2lN7sknI art terapija, kojima ćemo u prostoru Knjižnice Sesvete ukazati na mogućnosti korištenja likovnog izražavanja za jačanje našeg mentalnog zdravlja i dobroga stanja uopće. Nadamo se da ćemo se susresti na nekom od ovih događanja", rekla nam je voditeljica Ostvarenja Sanela Đurinec Raič.


Izložba će biti otvorena na Veliki četvrtak, 6. travnja u 19 sati.



Vezane vijesti
Ažurirano: 26.4.2024. 12:51:35

Create Account