Za glazbenu školu: Idemo svi "Glazbom kroz zid" ove subote u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.10.2022. 13:35:36
Početak: 22.10.2022. 10:00
Za glazbenu školu: Idemo svi "Glazbom kroz zid" ove subote u Sesvetama

Foto: Plakat

Nitko drugi u Hrvatskoj nema 600 učenika u glazbenoj školi osim sesvetske, a sve glazbene škole u Hrvatskoj imaju svoje zgrade osim sesvetske.




Sesvetska glazbena škola od 1979. godine kada je osnovana, do dan danas nije dobila vlastiti prostor. Glazbenu školu Zlatka Grgoševića danas pohađa šestotinjak učenika po čemu je najveća glazbena škola u Hrvatskoj. Kao podstanar djeluje na četiri lokacije, tri u Sesvetama i jednoj u Zelini.


Već se duži niz godina govori o preuređenju najveće zgrade kompleksa Sljeme u prostor glazbene škole. Prije nekoliko godina izrađen je projekt i tu se stalo. Nedavno je škola provela potpisivanje peticije za zgradu škole koju je potpisalo mnoštvo Sesvećana i prijatelja Sesveta. Šteta je što Sesvete nemaju prijatelje i tamo gdje se odlučuje o izgradnji škole.


Da bi još malo podigla vidljivost svoje težnje prema vlastitom prostoru, GŠ Zlatka Grgoševića organizira ove subote, 22. listopada od 10 do 12 sati kod glavnog ulaza u Sljeme, koncert učenika nazvanog "Glazbom kroz zid", nadajući se da je glazba ipak glasnija od zida koji je pred njih postavljen i kroz koji treba prodrijeti.


U tom smislu vrlo je važna podrška samih Sesvećana koji su pozvani da dođu i daju podršku za novu školsku zgradu sesvetske glazbene škole. Dajmo priliku umjetnosti i kulturi u Sesvetama umjesto odlagališta smeća.




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:22:00

Create Account