Lozančić: Vatrogastvo je spremno za ozbiljnu reorganizaciju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2017. 14:49:47
Lozančić: Vatrogastvo je spremno za ozbiljnu reorganizaciju

Foto: HRT

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić jutros je na HRT-u pohvalio sve službe koje su se borile s katastrofalnim požarima, ali i istaknuo da je vatrogastvo spremno za ozbiljnu reorganizaciju. 


Podsjetimo, na 48. sjednici Vlade, održanoj 20. srpnja, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić istaknuo je nedovoljno dobru komunikaciju prema predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i prema Vladi.


Na istoj sjednici najavio je provjeru situacije u sustavu te analizu koja će pokazati gdje treba nešto poboljšati. "Napomenuo bih da će završno izvješće o požaru biti napravljeno nakon svih analiza, kad završi požarna sezona u listopadu, kada ćemo analizirati sve požare, pa i ovaj, a posebni naglasak stavit ćemo na preventivu. Moramo vidjeti što preventivno možemo učiniti tijekom godine, rekao je. Strategija sigurnosti omogućava nam snimanje situacije u sustavu civilne zaštite te ćemo napravit analizu i vidjeti gdje treba nešto poboljšati", najavio je tada Lozančić. 

HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 18:56:28

Ukoliko ćete glasati na izborima za Sabor, kome namjeravate dati svoj glas? Nudimo 7 kandidacijskih lista abecednim redom.

Fokus Republika
Domovinski pokret
HDZ
MOST
Možemo!
SDP
Socijaldemokrati
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account