U sklopu manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ ovog vikenda malim Vukovarcima u goste stižu djeca iz Dubrovnika, Karlovca, Zagreba, Sunje, Donjeg Miholjca, Belišća i Valpova!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2018. 22:51:51
U sklopu manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“  ovog vikenda malim Vukovarcima u goste stižu djeca iz Dubrovnika, Karlovca, Zagreba, Sunje, Donjeg Miholjca, Belišća i Valpova!

Foto: A.Kovačević, V.Vidaković

U Vukovaru se nastavlja pravi dječji spektakl zajedništva i ljubavi uz nove adventske edukativno-zabavne atrakcije koje će u sklopu manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ trajati sve do 24. prosinca.  


Inicijatori ove manifestacije iz agencije Organizatori bez granica, na čelu sa zadarskim producentom Aleksandrom Kovačevićem koji je ujedno i autor koncepta ovog jedinstvenog adventa za djecu, očekuju da će najmlađe Vukovarce do završetka manifestacije posjetiti oko tisuću mališana iz svih krajeva Hrvatske!


Nakon što su proteklog vikenda s malim Vukovarcima u druženjima, predavanjima, inteaktivnim radionicama i glazbenim nastupima uživala djeca iz Kutine i Zagreba, od četvrtka, 13. prosinca do nedjelje, 16. prosinca, u Vukovaru su ponovno novi, mali gosti  koji stižu čak iz Dubrovnika, Karlovca, Zagreba, Sunje, Donjeg Miholjca, Belišća i Valpova.


U četvrtak, 13. prosinca, prvo se predstavlja grad Belišće sa svojim  mažoretkinjama, puhačima, dječjom skupinom KUD-a Šokadija, a sa svojim igrokazom i recitacijama predstavit će se učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića, Belišće i učenici Područne škole Veliškovci. U petak će pozornica biti rezervirana za goste iz Donjeg Miholjca -  u Vukovar stižu djeca iz dječje sekcije KUD-a Donji Miholjac, a svima će u adventskom šatoru zasvirati i Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Donji Miholjac. Nastupit će i zbor „Djeca ljubavi“, a poslijepodnevni progam će predvoditi domaćini Vukovarci, s kreativnim radionicama djece iz Osnovne škole Blage Zadre i Osnovne škole Siniše Glavaševića. Bit će izvedena i predstava „Bakina priča“, iza koje stoje djeca iz Dječjeg vrtića  Vukovar 1. Iz bogatog programa koji će se odvijati u subotu, 15. prosinca, svakako treba izdvojiti nastupe mnogih poznatih dječjih zborova. Iz Valpova, u Vukovaru će se predstaviti zbor Osnovne glazbene škole Valpovo s tamburaškim orkestrom i Crkveni  zbor Mirjam, iz Karlovca stiže zbor Zorica, iz Sunje, zbor Lastavice, a u poslijepodnevnim satima, na glavnoj pozornici pjevat će zagrebački zborovi Kikići, Genijalci i Medenjaci. 


Nedjelja, 16. prosinac, bit će također poseban dan, jer malim Vukovarcima u goste stiže društvo iz Dubrovnika!  Predstavit će im se dubrovačka plesna skupina Convivo i bend Dapal. Nedjeljna atrakcija bit će i nastup poznatog plesno-vokalnog ansambla Ethnotine iz Zagreba, koji izvodi jedinstvenu i originalnu scensku prezentaciju folklorne umjetnosti. Uz dodatne nastupe HKGD-a „Dunav“ iz Vukovara i  KUDA-a „ZD RAMA“ iz Pleternice, sve koji u nedjelju odluče uživati i družiti se na manifestaciji „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ očekuje i poseban program „Večeri božićnih pjesama nacionalnih manjina“.


Održavanje manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ omogućili su zajedno Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara, a za obroke najmlađih, pobrinula se Podravka d.d. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2023. 11:38:55

Create Account