8. TREPS festival plesa stiže u Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2023. 16:44:19
8. TREPS festival plesa stiže u Zagreb

Foto: Treps festival

TREPS umrežava i okuplja zaljubljenike u ples od najranijeg djetinjstva do onih malo starijih.



18. TREPS festival plesa održat će se od 19. do 21. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. U kategorijama klasični balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi, natjecat će se 35 najbolje plesne točke i 3 revijalne plesne točke iz cijele Hrvatske. Sudjeluju plesne skupine iz Zagreba, Varaždina, Jastrebarskog, Splita, Rijeke, Siska, Koprivnice, Velike Gorice, Zadra, Šibenika i Požege. 


Ovogodišnji ocjenjivački sud festivala čine Ljiljana Gvozdenović, Andrei Izmestjev, Kornelija Kosanović Drvar, Tihana Strmečki,  Una Štalcar Furač i Ivana Bojanić.


18. TREPS festival plesa održava se nakon 18. TREPS susreta plesnih grupa, kada je stručno povjerenstvo, na temelju originalnosti koreografije, kostima te izvedbe i izražajnosti plesača s obzirom na prijavljeni plesni izraz i dobnu kategoriju, od 109 izvedenih koreografija izdvojilo najbolje plesne točke u ovogodišnji vrh amaterske plesne scene. 


TREPS festival afirmira plesni izraz i plesnu umjetnost na Trešnjevci, u Zagrebu i Hrvatskoj te tako doprinose razvoju nezavisnog plesnoga stvaralaštva. TREPS umrežava i okuplja zaljubljenike u ples od najranijeg djetinjstva do onih malo starijih. Na festivalu se dodjeljuju nagrade za najbolja ostvarenja u plesnoj/dobnoj kategoriji te 1. - 3. mjesto, kao i za najboljeg izvođača ili izvođačicu festivala.


TREPS susreti i festival svake godine postižu značajan uspjeh, a priznanje im odaje i više od sto prijavljenih plesnih grupa koje svake godine nanovo potvrđuju svoju ljubav prema plesnoj umjetnosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.7.2019. 21:51:14

Create Account