Počinje cijepljenje djece protiv covida, evo kako se naručiti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.12.2021. 16:09:05
Počinje cijepljenje djece protiv covida, evo kako se naručiti

Foto: Pixabay

U Zagrebu od ovoga tjedna počinje cijepljenje djece od navršene pete godine života cjepivom protiv covida-19, objavio je danas Nastavni zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".



Roditelji mogu svoje školsko dijete ili djecu do navršenih 12 godina naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, nakon čega će dobiti termin cijepljenja kod liječnika u ambulanti školske medicine nadležnoj za školu koju dijete pohađa.


Roditelji koji žele cijepiti svoju djecu predškolske dobi  mogu to učiniti javljanjem izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se ponajprije cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama.


Posebno se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika covida-19, te djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti.


Cijepljenje se preporučuje i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.


Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći na web stranici Nastavnog zavoda, a za sva dodatna pitanja roditelji se mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account