Tomašević je zbog otežane suradnje smijenio čelne ljude Holdinga koje je sam postavio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.10.2021. 14:19:15
Tomašević je zbog otežane suradnje smijenio čelne ljude Holdinga koje je sam postavio

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol smijenjeni zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom.




Vukovića i Samodola Tomašević na čelo Holdinga postavio u lipnju ove godine izravno, bez natječaja. Tada je izjavio da su oni ljudi povjerenja koji hitno moraju uvesti red u Holdingu.


Današnju smjenu objasnio je otežanom suradnjom njih dvojice s troje novoizabranih članova Uprave i Nadzornim odborom.


Rekao je da su postojale različite vizije u upravljanju Holdingom i dodao da Skupština Holdinga ima pravo razriješiti bilo kojeg člana Uprave u bilo kojem trenutku.


Trenutačno u upravi poduzeća ostaju tri člana postavljena na javnom natječaju, a jedan od njih, Ivan Novaković, imenovan je novim predsjednikom Uprave.


Tomašević je dodao da smijenjeni sada već bivši čelnici Holdinga imaju pravo na otpremninu u iznosu od tri plaće.

 

Na kraju je rekao kako cijeli Nadzorni odbor ima povjerenje nadzornog odbora i gradske vlasti.  "Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo sukobe u vrhu Holdinga, to je naša odgovornost kao Skupštine, na tome smo dobili mandat", zaključio je zagrebački gradonačelnik.



Video: Jurica Galoić/PIXSELL

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account